Societat
Societat 21/09/2022

La tecnològica Enzyme presenta una solució per agilitzar la detecció precoç del càncer de còlon

El servei, desenvolupat per la companyia participada per Grup Pyrénées, estarà present en zones allunyades de la ciutat i hospitals

Redacció
1 min
Metges de l'Hospital Clínic de Barcelona operant a un pacient

Enzyme, empresa de la qual Grup Pyrénées n’és soci de referència, ha fet un pas més en l’entorn de les solucions de tecnologia d’intel·ligència artificial i ha presentat una solució per agilitzar el diagnòstic precoç de càncer de còlon. Per assolir l’èxit de l’acció, Enzyme compta amb la col·laboració de Roche Diagnostics i l’Hospital Clínic de Barcelona.

Només a l'Estat Espanyol es calcula que el 2022 acabarà amb 43.000 nous casos de càncer de còlon, considerat un dels de major incidència a nivell mundial juntament amb els de pulmó, pròstata i de mama, segons l'Observatori Global del Càncer. D'aquí que jugui un paper important el diagnòstic precoç que ajudarà que la incidència de mortalitat d'aquesta patologia pugui anar a la baixa. Gràcies a la solució que presenta Enzyme, s’obtéde manera fiable, segura i precisa un diagnòstic precoç en fases incipients de la malaltia queajudarà a disminuir els efectes que la mateixa pugui tenir sobre el pacient.

Alhora, la solució presentada per Enzyme amb col·laboració de Roche Diagnostics i l'Hospital Clínic de Barcelona estarà present en zones rurals o allunyades de les grans ciutats o hospitals facilitant, així, la vida de les persones que hi viuen.

Aquest projecte suposa la segona col·laboració de Enzyme amb l'Hospital Clínic de Barcelona, un dels hospitals líders a Espanya, amb el qual la companyia, dins del marc de les iniciatives innovadores de Enzyme Factory, inclou el desenvolupament de Komombo, una plataforma que ajuda a accelerar el diagnòstic de malalties a través d'algorismes d'Intel·ligència Artificial.

stats