Societat 21/10/2021

Temporada d'esquí amb restriccions "molt lleus" als exteriors

A.S.
2 min
Les pistes de Grandvalira. / GRANDVALIRA

Andorra la VellaSi la situació epidemiològica i l'evolució de la pandèmia és bona, el Govern confia poder obrir els camps de neu amb mínimes restriccions. "Creiem que en els espais oberts les mesures hauran de ser molt lleus", ha avançat aquest dijous el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença davant la comissió legislativa de Sanitat. Tot i que no ha volgut donar molts detalls sobre els protocols, a l'espera d'una reunió amb el sector, el ministre sí que ha manifestat que "podrem esquiar com abans". Aquestes mesures a les estacions d'esquí, entraran dins uns protocols sanitaris que està treballant el Govern perquè siguin més "homogenis a tots els espais" i siguin més simples i fàcils per la societat.

En la mateixa línia, Benazet ha confirmat que s'està parlant amb els països veïns per les mesures de prevenció que hi ha d'haver a les estacions d'esquí. Així, si Espanya i França tenen una situació favorable, les mesures també seran molt lleugeres en aquests indrets. Tot i així, les mesures en espais tancats seran una mica més reestrictives.

Pel que fa a aquests nous protocols més senzills i "coherents", que tenen la intenció de tornar més a la normalitat, el titular de Salut no ha volgut anticipar quins seran, però sí que ha matisat que les mesures que hi ha actualment a l'oci nocturn i els bons resultats que estan donant, poden servir d'exemple. En aquest sentit, ha confirmat que després de la prova pilot, "l'oci nocturn continuarà en funcionament de la forma més oberta possible". De fet, ha manifestat que no s'ha detectat cap transmissió del virus en aquests espais, i que per tant, la setmana vinent s'aprovaran uns nous protocols perquè aquesta activitat estigui oberta amb les màximes llibertats possibles.

El ministre també ha valorat molt positivament les noves mesures implantades a les escoles, com el fet de no dur mascareta o la no obligatorietat de fer aïllament domiciliari. "Estem satisfets perquè no ha suposat un empitjorament de la situació i ens està funcionant el sistema de cribratges en lloc de confinaments".

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, davant la comissió legislativa de Sanitat.
stats