Societat 12/01/2021

Tercera mort per coronavirus en quatre dies

El país ja suma 87 defuncions per la Covid-19 mentre que el nombre d'hospitalitzats s'incrementa en vuit

Ana
1 min
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell

Andorra la VellaAndorra ha registrat aquest dimarts la 87a mort per coronavirus des de l'esclat de la pandèmia. Segons ha notificat el ministeri de Salut, es tracta d'una dona que estava ingressada a planta de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell i que no té relació amb cap dels brots que s'ha produït als centres sociosanitaris.

La notícia arriba en una jornada en què els ingressos al centre hospitalari també s'han disparat, passant dels 23 anunciats aquest dilluns als 31 totals que hi ha actualment. D'aquests, 25 persones (+7) estan ingressades a planta –tres provenen de Salita i 6 de Sant Vicenç d'Enclar– i 6 (+1) a la Unitat de Cures Intensives (UCI), on tres d'elles segueixen requerint ventilació mecànica.

A més, durant les darreres hores s'ha detectat 63 nous contagis, per la qual cosa el nombre de casos totals ascendeix fins als 8.745, dels quals 7.888 corresponen a la segona onada. Els casos actius passen de 666 a 692.

A la planta Covid del Cedre estan sent atesos 23 pacients, dels quals onze procedeixen de Salita, onze més de Sant Vicenç d'Enclar i un de la residència l'Albó. Finalment, pel que fa a la població escolar, vuit aules estan sota vigilància activa –una de manera total i set de manera parcial– i sis es mantenen en vigilància passiva.

stats