Un grup proper als terroristes del 17-A establert a França volia passar per Andorra per atemptar a Lloret de Mar

L'objectiu "principal" de la cèl·lula de Ripoll, segons Mohamed Houli, era la Sagrada Família de Barcelona

Mohamed Houli, un dels presumptes terroristes empresonats després dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost de l'any passat, va escoltar com tres membres de la cèl·lula van comentar que hi havia un altre grup a França que tenia pensat passar a Espanya per Andorra i atemptar a Lloret de Mar.

Houli, que va sobreviure a l'explosió que es va registrar a la casa d'Alcanar (Tarragona), on la cèl·lula estava preparant explosius i que va ser detingut després dels atacs del 17-A, va manifestar a la presó que volia explicar una sèrie de coses que no havia explicat a la policia i que ho feia perquè tenia "por per la seva família".

En la seva declaració, recollida en el sumari de la causa dels atemptats al qual hi ha tingut accés l'agència EFE, va explicar que l'objectiu "principal" de la cèl·lula de Ripoll era la Sagrada Família de Barcelona, però que havia escoltat que un altre grup pensava atacar Lloret de Mar.

"Una altra cosa que els vaig escoltar dir, motiu pel qual tinc por, per la meva família, és que asseguraven que no estàvem sols, que coneixien a un altre grup. Que l'imam coneixia a un altre imam que tenia un altre grup com nosaltres, de vuit o nou persones. Aquest grup era de França i tenien pensat passar a Espanya per Andorra, comprar armes i atemptar a Lloret de Mar. Volien atemptar contra l'ajuntament i la policia", va declarar. No tenia més detalls, ni sabia si anava a ser una acció coordinada amb la cèl·lula de Ripoll.