Societat 02/05/2022

Torna el Mercat de la Vall amb un espai per a infants com a novetat

Arrenca aquest dissabte 7 de maig i s'allargarà fins a l'octubre

ANA
2 min
Imatge del Mercat de la Vall en un any anterior.

Andorra la VellaEl Centre Històric d'Andorra la Vella acull de nou a partir d'aquest dissabte, 7 de maig, el Mercat de la Vall, la mostra d'artesania creativa, art i productes agroalimentaris amb una trentena de parades que se celebra cada primer dissabte de mes fins a l'octubre. Aquest any, a més, incorpora com a novetat, el Mercat de la Vall menuts, una activitat adreçada a infants perquè els participants juguin a fer de paradistes.

El mercat obrirà d'11 a 20 hores (l'espai dels menuts, d'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores) i oferirà de nou tallers a les tardes, després de dos anys sense poder-ne fer a causa de la pandèmia. Així doncs, a partir de les 17 hores hi haurà cada mes una activitat gratuïta, com tallers infantils de joieria artesanal amb paper, d'elaboració d'embolcalls naturals amb cera d'abella o activitats de quimigrames. A més, entre les 11 i les 14 hores, i per compres superiors a 10 euros, els visitants del mercat podran gaudir d'un vermut de regal als establiments col·laboradors.

La mostra arrenca aquest primer de maig per tornar-se a celebrar el 4 de juny. Al juliol tindrà lloc el dia 2 i a l'agost se celebrarà aprofitant la Festa major, el 6 i 7 d'agost i amb un horari més ampli, fins a les 23 hores. Posteriorment, els paradistes tornaran al Centre Històric el 3 de setembre i la cita posarà punt final l'1 d'octubre.

La iniciativa se celebra per setè any consecutiu amb la voluntat d'oferir un atractiu afegit per a la zona i, alhora, posar en valor els productors, artistes i artesans del país. Està organitzada per l'àrea de Promoció Turística i Comercial del comú i compta amb la col·laboració de l'Associació de comerciants del Centre Històric, els productors agrícoles i artesans d'Andorra i l'Associació de creadors plàstics la Xarranca. El Mercat de la Vall va néixer el setembre del 2016 amb l'objectiu dinamitzar el Centre Històric i ha esdevingut un referent permanent del barri.

stats