Societat 29/11/2019

Torna el Poblet a la capital

L'encesa de llums ha estat precedida per l'espectacle itinerant 'Gueule d'ours' i s'ha conclòs amb un castell de focs d'artifici a la plaça del Poble

A. S.
2 min
Un moment de l'espectacle 'Gueule d'ours'. / A. S. (ANA)

Andorra la VellaEl Nadal ja ha arribat i a Andorra la Vella ja brilla. Aquest divendres al vespre s'ha realitzat la inauguració del ja tradicional Poblet de Nadal. L'acte s'ha iniciat amb l'espectacle itinerant 'Gueule d'ours', que ha fet desfilar al llarg de l'avinguda Meritxell fins a la plaça del Poble un conjunt d'ossos gegants. A mesura que anava avançant, s'anaven encenent les llums de Nadal de la parròquia. Un cop al mercat de Nadal, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, acompanyada del cap de Govern, Xavier Espot, i de la síndica general, Roser Suñé, ha premut el botó que encenia definitivament l'enllumenat de la capital i s'inaugurava el Poblet de Nadal que es mantindrà obert fins al 29 de desembre.

Marsol s'ha mostrat molt il·lusionada amb aquesta quarta edició del Poblet i ha declarat que és un esdeveniment que "crea activitat i ja és un referent al sud d'Europa". A més, ha indicat que compleix els dos objectius que es van marcar fa quatre anys quan van tirar endavant aquesta iniciativa, que són "donar il·lusió i activitat pels ciutadans del país i també ser un referent turístic". Pel que fa al pressupost, la cònsol major ha comentat que es troba al voltant dels 300.000 euros, una xifra similar a la dels altres anys. "Entenem que estan molt ben invertits pel retorn que tenen tant a nivell econòmic" com també per la relació que crea entre les persones. D'altra banda, no ha volgut passar per alt que enguany el Poblet coincideix amb la campanya electoral i amb les eleccions comunals però ha remarcat que aquest fet ha de ser una anècdota més i que el dia a dia de la parròquia continua.

Un cop s'han encès els llums, els Petits Cantors del Principat d'Andorra han amenitzat als centenars de persones que s'han aplegat a la plaça del Poble per contemplar el castell de focs d'artifici, el quin no es realitza per la festa major. Tota la resta de l'activitat del Poblet s'ha iniciat paral·lelament aquest divendres amb l'obertura del mercat, de la pista i del tobogan de gel sintètics i també dels passis de l'espectacle audiovisual 'Un Nadal de llum i so'. L'agenda de cara a aquest dissabte se centra principalment amb la inauguració de l'espai 'Tast al mercat', la novetat d'enguany, en el qual xefs del Principat oferiran degustacions.

stats