Societat 30/10/2018

Torres justifica l'aportació de 152 mil euros per remodelar els entorns de The Cloud

El ministre apunta que, segons els càlculs d'Andorra Telecom, aquesta és la xifra justa que s'ha d'aportar al comú de la capital

Ana
1 min
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, durant la inauguració de l'FNAC al Pas de la Casa. / M. M. (ANA)

Pas de la CasaEl ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat que l'aportació que finalment farà Andorra Telecom de 152.000 euros per ajudar al comú d'Andorra a Vella a remodelar els entorns de la parcel·la on s'hi havia de construir el projecte fallit de The Cloud és la quantitat justa en base als càlculs fets per l'empresa de telecomunicacions. "Només podíem justificar aportar 152 mil euros perquè és l'increment de cost que considerem que pot patir el comú pel fet que no es faci l'edifici", ha argumentat Torres. El ministre ha reconegut que el comú de la capital esperava rebre una quantitat més elevada derivada de la despesa extra que tindran, però que finalment s'ha arribat a aquest acord. Aquests diners serviran per sufragar l'enllumenat i el clavegueram.

La resposta arriba després que la setmana passada la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, apuntés durant el consell de comú que hagués esperat rebre "més" diners. El titular d'Ordenament Territorial ha recordat que el conveni signat també preveu que Andorra Telecom es faci càrrec de l'embelliment de la parcel·la del davant i del darrere d'on s'havia d'ubicar l'edifici. Com ja s'ha explicat en diverses ocasions, s'hi faran dues places d'ús públic. En la del darrere es cedirà l'espai al comú perquè en pugui fer l'ús que vulgui i el comú ja ha avançat que s'hi faran activitats del poblet de Nadal. L'empresa de telecomunicacions hi destinarà uns 250.000 euros per fer realitat aquests dos espais: el de darrere estarà llest el 20 de novembre i el que dona a l'avinguda Meritxell el 21 de desembre.

stats