Societat 29/01/2020

Un total de 328 donants de sang en la campanya de l'escola andorrana

Un fet destacat de la jornada ha estat l'arribada de 164 nous participants

M. P.
1 min
Alguns dels alumnes de l'escola andorrana d'Encamp durant la jornada de donació de sang d'aquest dimarts. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaLa campanya de donació de sang organitzada pels alumnes de primer curs de segona ensenyança de l'escola andorrana, amb la col·laboració de la Creu Roja, s'ha tancat amb 328 donacions, de les quals 271 han estat efectives. Així ho ha posat en relleu aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover, tot destacant que aquesta xifra suposa un increment important respecte a l'obtinguda durant la primera campanya, quan se'n van obtenir 192. Un fet destacat de la jornada de donació d'aquest dimarts és que es va experimentar l'arribada de 164 nous donants, és a dir, "persones que, per primera vegada, assumien aquesta solidaritat".

Jover ha recordat que aquesta iniciativa té un valor afegit, ja que a banda de ser una activitat acadèmica que es desenvolupa de manera transversal a través de les diferents assignatures, ajuda que els alumnes "incrementin els seus coneixements sobre la sang, la seva importància" i entenguin "el rol social que poden arribar a tenir".

Per finalitzar, el ministre portaveu ha traslladat les paraules de la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, en què ha deixat palès que aquesta ha estat una campanya molt exitosa i, tal com va manifestar durant la jornada de donació, es pot estudiar la possibilitat d'obrir aquesta activitat als alumnes de la resta de sistemes educatius del país.

stats