Societat 06/05/2019

Un total de 23 empreses donen feina a 25 persones amb discapacitat

S'incorporen a la xarxa Cabells d’Or, Establiments Vidal i Expojoc SA

M. F.
2 min
El director general d’Expojoc, Marc Martos; la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, i Carles Rodríguez, de suport a la direcció d'Establiments Vidal, després de la signatura. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaTres empreses més se sumen a la xarxa inclusiva de societats que integren persones amb discapacitat. D’aquesta manera, ja són 23 les que donen treball a 25 persones, tal com ha explicat la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, en l’acte de signatura que s’ha celebrat per incorporar Cabells d’Or, Establiments Vidal i Expojoc SA a la xarxa.

Fenoll ha destacat que gràcies a aquesta iniciativa s’ha pogut “donar sortida” a la problemàtica de l’ocupació de les persones amb discapacitat, d’una manera “integral”, amb un contracte normalitzat i vinculat a cada categoria professional, facilitant a més que aquests treballadors cobrin el salari mínim o sous que estiguin per sobre, gràcies també a l’erradicació aquesta legislatura del contracte de baix rendiment. Fenoll ha celebrat la gran varietat de feines que ofereixen aquestes empreses i el fet que s’estigui “canviant la mirada envers la discapacitat” ja que cada vegada més es té en compte “les capacitats” d’aquestes persones, és a dir, allò que poden fer.

Establiments Vidal i Cabells d’Or incorporen una persona mentre que Expojoc dues. Així, tal com ha explicat el director general d’Expojoc, Marc Martos, l’experiència d’haver incorporat aquests dos treballadors és “súper satisfactòria” i ha afegit que el fet que l’empresa tingui diferents varietats del llocs de treball també donen més possibilitats als empleats que s’hi incorporen. D’aquesta manera, una de les persones fa tasques administratives i a l’altra persona se li ha trobat ocupació al Pas de la Casa.

Quant a Establiments Vidal, Carles Rodríguez, de suport a la direcció, ha destacat que la proposta d’incorporar una persona amb discapacitat va sorgir arran de la necessitat de cobrir una plaça vacant, una gestió que es va fer a través del Servei d’Ocupació. Durant aquest tràmit els van comentar la possibilitat de contractar una persona amb discapacitat i els van fer arribar el currículum. Després d’adaptar una mica el lloc de treball, han fet la contractació.

Quant a Cabells d’Or, Fenoll ha explicat (en absència de la representant, que no ha pogut assistir a l’acte de signatura) que han incorporat una persona que fa feines d’auxiliar de perruqueria.

stats