Societat 10/01/2019

El Tour de França, de nou a Andorra el 2020 o el 2021

El director general de la prova referma "el compromís" que el Principat pugui acollir una etapa en menys de dos anys

M. F.
2 min
El ministre de Turisme, Francesc Camp, conversa amb el director general del Tour de France, Christian Prudhomme. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl Tour de França tornarà a Andorra el 2020 o el 2021. Aquest és el compromís ferm que hi ha entre el Govern i l’organització de la prova ciclista i que s’ha materialitzat amb la visita que ha fet aquest dijous a Andorra el director general del Tour de France, Christian Prudhomme. Tant el ministre de Turisme, Francesc Camp, com Prudhomme han remarcat la relació “de confiança” que hi ha entre ambdues parts i que és un fet “excepcional” que des de l’organització s’anunciï amb tanta anticipació que hi haurà una etapa en un indret concret. Quina serà, com i en quin any exacte tindrà lloc són qüestions que encara estan per definir.

El ministre de Turisme ha destacat la importància que hi hagi aquest compromís del Tour i ha afegit que seran unes negociacions que el proper executiu haurà de tancar. Espera que el pressupost pugui ser similar al del 2016, que era d'uns 650.000 euros pel que fa a honoraris, tot i que si es fa una jornada de descans els costos variaran. I és que Camp ha destacat que els agradaria no només que la prova arribi a Andorra amb una etapa de muntanya sinó que fins i tot el país pugui acollir el dia de descans. Prudhomme no s’ha volgut pronunciar al respecte, però ha lloat la “qualitat de l’allotjament” d’Andorra i el que sí que ha confirmat és que evidentment l’etapa d’Andorra serà de muntanya.

Prudhomme ha destacat que encara és molt aviat per saber si el Tour vindrà a Andorra el 2020 o el 2021, ja que normalment l’anunci dels recorregut es fa cap al mes d’octubre. Per tant aquest 2019 es faran públiques les etapes del 2020 i al 2020 les del 2021.

El titular de Turisme ha remarcat la feina que s’està fent per “posicionar” el ciclisme com una oferta important per a l’estiu i també ha fet incidència en els esforços perquè el país aculli esdeveniments destacats. De fet, ha posat èmfasi en el fet que Andorra serà seu en els propers anys no només de proves esportives de gran nivell com pot ser el Tour sinó també la Cimera Iberoamericana, amb al qual cosa es reforçarà la imatge del país.

Camp ha concretat, a més, que si el Tour ve el 2020 o el 2021 s’aconseguirà que “com a màxim” torni al país després de cinc anys i, per tant, amb una major freqüència que fins a la data. Tant Camp com Prudhomme han remarcat la important audiència que va tenir l’etapa que Andorra va acollir el 2016 i que va arribar a ser de set milions a França. El director general del Tour de França també ha afegit que el fet que ciclistes professionals com Julian Alaphilippe, que compta amb molts seguidors a França, visquin a Andorra és “una aliança suplementària” per a l’arribada del Tour a Andorra.

stats