Societat 24/04/2023

El tovalló on es va signar el fitxatge de Messi pel Barça és a Andorra

L'agent Horacio Gaggioli va ser un dels signants i el té en una caixa forta

ARA Andorra
2 min
El contracte de Messi pel Barça.

Andorra la VellaLa història comença al setembre de l'any 200 quan Messi tenia 13 anys i va venir de Rosario perquè a l'Argentina cap club li pagava el tractament pel creixement que necessitava. Va arribar a Barcelona acompanyat per la seva família i dos representants, els argentins Fabián Soldini i Martín Montero. A la capital catalana es van trobar amb l'home que feia el contacte amb el Barça, Horacio Gaggioli.

Leo Messi va jugar un partit d'entrenament i va enamorar el cos tècnic blaugrana. El noi la família van tornar al seu país i el president del Barça, Joan Gaspart, va trobar massa arriscat agafar el compromís de fitxar al noi per molta exhibició que hagués fet. Gaggioli va amenaçar el Barça que si no signava al 'pibe' l'oferiria a altres clubs espanyols com el Reial Madrid.

El 14 de desembre d'aquell any la casualitat va fer que Gaggioli jugués un partit de tenis amb el llavors secretari tècnic del Barça Carles Reixach en el club Pompeia de Montjuïc. Després del partit van anar a dinar i també es va afegir l'agent de futbolistes Josep Maria Minguella. Tant Gaggioli com Minguella van 'apretar' Reixach durant el dinar perquè el Barça fitxès a Messi.

El secretari tècnic del Barça va estar d'acord. I en la taula es va redactar i signar el contracte pel qual Messi seria jugador del Barça. Concretament, el tovalló recull que "En Barcelona, el 14 de diciembre del 200 y en presencia de los señores Minguell y horacio, Carlos Rexach Secretario técnico del FCB se compromete bajo su responsabilidad y a pesar de algunas opiniones en contra a fichar al jugador Lionel Messi siempre y cuando mantengamos las cantidades acordadas".

Una setmana després el contracte era portat a una notaria i oficialitzat.

El tovalló, segons assegura Giggioli, es va quedar en mans de l'agent argentí, que porta encara jugadors com Marco Asensio, i el va portar a una caixa forta d'un banc andorrà on suposadament encara hi és. Gaggioli diu que ha rebut ofertes milionàries de tot el món per comprar aquest document, però no ha acceptat mai.

El representant creu que "el tovalló hauria d'estar al museu del FC Barcelona" perquè "aquest paper va canviar la història moderna del club". Per això Gaggioli indica que no es vendrà sinó deixar-ho en préstec al club blaugrana "perquè que hauria d'estar en un lloc preferencial al costat de la Pilota d'Or".

Fa anys va haver un contacte entre Gaggioli i el Barça per arribar a un acord, però el club va considerar que com era un contracte confidencial i que preferien no exposar-ho en públic "fins que Messi es retiri o deixi el club". De moment, tot apunta a que, de moment, el tovalló es quedarà a Andorra.

 

stats