Els treballadors socials celebren el seu dia satisfets pel creixement de la professió

La Llacuna ha acollit aquesta tarda els actes commemoratius i el col·lectiu ha explicat que estan a punt de formalitzar la unió amb l'equip nacional d'emergències i catàstrofes

Des que al 2014 es va crear l'Associació de Treballadors Socials d'Andorra (ATSA), el col·lectiu s'ha vist molt més implicat en el dia a dia del país i cada vegada veuen més reconeguda la seva feina. Així ho ha exemplificat la vicepresidenta de l’ATSA, Rosa Areny, just abans de celebrar a Andorra, per quarta vegada, el Dia mundial del treball social, que va ser el 21 de març.

Tal com ha definit Areny, el treball social és una professió basada en la pràctica i una disciplina acadèmica que promou el canvi i el desenvolupament social, la cohesió social, l'enfortiment i l'alliberament de les persones. El professionals del país treballen pel sector públic i actuen quan aquest el requereix o per demanda de l'usuari en diversos moments claus on la persona es pot sentir sola o amb necessitat d'ajuda.

Malgrat el creixement de la representació del treballador social, la vicepresidenta també ha destacat que els recursos que tenen “mai acaben de ser els suficients però hem vist un gran creixement”. Areny ha destacat que el col·lectiu està a punt de formalitzar la unió amb l'equip nacional d'emergències i catàstrofes per actuar en aquest tipus de casos, coordinats sempre amb Protecció Civil. “Estem pendents que el ministeri acabi de formalitzar el contracte per poder-lo signar”, ha indicat.

Precisament, l'acte commemoratiu, que s'ha celebrat al centre de la Llacuna, ha comptat amb la presència del ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. Durant la seva intervenció, el titular d'Afer Socials ha indicat que els treballadors són “el motor de canvi que permet garantir als usuaris de serveis socials els drets socials, familiars i comunitaris, i ho feu acompanyant-los”.

Després d'aquestes paraules s'ha celebrat una primera ponència a càrrec Pol de Vilallonga, treballador social de l’àrea de Polítiques d’Igualtat, i de Mireia Porras García, cap de l’àrea de Polítiques d’Igualtat, que ha servit per explicar els serveis que realitzen. La segona ponència, anomenada 'Serveis d’acompanyament a la vida autònoma', ha estat a càrrec de Míriam Pérez García, treballadora social de l’àrea de Promoció de l’Autonomia Personal. La celebració del Dia mundial del treball social ha conclòs amb un petit homenatge per jubilació a la treballadora Rosa Castellví.