Un dels treballadors víctima d'un suposat abús laboral regularitza la seva situació

Tal com han confirmat des del Govern, aquesta persona ha aconseguit un contracte de treball

Un dels treballadors colombians que van ser víctimes d’un suposat abús laboral ha regularitzat la seva situació al país ja que té un contracte de treball que li ho ha permès. Així ho han confirmat aquest divendres des del Govern, afegint que els altres empleats podran fer aquest pas si finalment troben feina. Aquesta situació confirmada pel Govern es dona malgrat que els treballadors van rebre una notificació que els convidava a regularitzar la seva situació en vuit dies o, del contrari, a abandonar el país. De fet, havia transcendit que havien optat per marxar.

Des de l’executiu han recordat que arran dels fets constatats es van obrir dos expedients a l’empresari, un per contractació il·legal que tramita el departament d’Immigració i un altre per incompliment de les condicions de treball sobre el qual es treballa des del departament de Treball. Cal recordar que en el primer dels casos, la sanció pot arribar a ser de fins a 3.000 euros per treballador i que l’incompliment de les condicions de treball poden derivar en multes molt més elevades en funció del que s’acabi constatant.

Cal recordar que els treballadors van explicar, un cop es va descobrir el cas arran de la denúncia d’un anònim, que treballaven més de 17 hores al dia, que no tenien cap dia de descans i que no cobraven. Malgrat tot, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va confirmar que no hi havia hagut tràfic d’éssers humans, però que sí s’havia posat el cas en coneixement del ministeri fiscal i que s’havien obert dos procediments administratius.