Societat 31/08/2022

Treballs per a la canalització del torrent del Prat de la Solana

La intervenció ha començat a primera hora del matí i es preveu finalitzar en les pròximes hores

ANA
1 min
Els treballs que estan fent els tècnics al Prat de la Solana.

Andorra la VellaEls tècnics de l’empresa contractada pel Govern i els operaris del comú de la Massana es troben ara mateix treballant a la zona del Prat de la Solana, per desbloquejar el traçat del torrent del Prat de la Solana, que havia quedat taponat a causa de la forta tempesta de dissabte, tal com han informat des de la corporació comunal. Durant aquests dies, el Govern i el comú han treballat de forma coordinada per determinar les causes de la inundació i avaluar les característiques i l’abast de la intervenció, que ha començat a primera hora del matí i es preveu finalitzar en les pròximes hores.

“La intervenció s’havia de realitzar de forma urgent, ja que es preveien més precipitacions i per això hem estat en contacte permanent amb el ministeri d’Ordenament Territorial i el COEX”, explica la cònsol menor, Eva Sansa. En aquests moments la pluja és forta, tot i que no tan violenta com el cap de setmana, i per això s’estan intensificant els treballs.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha destacat que experts de Protecció Civil faran una inspecció a la zona dels edificis afectats pel desbordament d'aquest torrent per avaluar si l'estructura es va veure afectada, si bé ha avançat que "tot fa preveure que no", amb la qual cosa, els veïns podrien tornar a les seves llars "amb total seguretat". Torres ha afegit que de moment "no hi ha constància" de les causes que van provocar aquest taponament del torrent i l'afectació a l'edifici.

stats