Societat 06/11/2019

Els treballs de protecció a la Portalada acabaran aquest dijous

El consell de ministres aprova l'expedició del salconduit andorrà, que permetrà el retorn dels residents a Andorra quan es trobin a l'estranger sense passaport

M. P. / A. S.
2 min
La malla electrosoldada que s'està instal·lant a la zona. / SFG

Andorra la VellaSegons les previsions, els treballs que s'estan duent a terme per millorar la seguretat a la zona de la Portalada arran de l'esllavissada, que han consistit en la instal·lació d'una malla electrosoldada per reforçar la barrera de fusta i la retirada de rocs de la cubeta que hi ha a la zona, finalitzaran aquest dijous. Així ho ha posat en relleu aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Tot i aquest fet, però, es mantindrà el nivell tres d'alerta a la zona sud fins que els treballs es donin per finalitzats totalment i, posteriorment, "els tècnics ens proposaran si s'ha de mantenir o es pot rebaixar el nivell", ha afegit Jover.

El salconduit andorrà

El consell de ministres també ha aprovat el reglament relatiu a l'expedició del salconduit andorrà. Es tracta d'un document de viatge, expedit pel ministeri d'Afers Exteriors, i que té l'única finalitat de permetre el retorn del nacional andorrà al Principat quan aquest es trobi a l'estranger sense passaport i no sigui possible lliurar-li un que ofereixi totes les mesures de seguretat requerides.

Actualment, els passaports andorrans requereixen dades biomètriques específiques com la fotografia, les empremtes i la signatura. Una informació que permet la identificació segura del seu titular de conformitat davant els fraus o falsificacions de documents de viatge. Quan en cas de necessitat no es pugui lliurar un d'aquestes característiques en territori estranger, és quan es podrà utilitzar un salconduit.

Tenen dret a demanar la seva expedició els nacionals andorrans i els estrangers la protecció dels quals hagi estat assumida per Andorra. La seva durada màxima és d'un mes i la seva vigència està limitada al temps estrictament necessari per tornar al Principat. La seva expedició és gratuïta i s'ha de retornar al Servei de Policia en un termini màxim de tres dies hàbils des del retorn a Andorra.

stats