Societat 12/11/2021

Una trentena de cotxes antics andorrans es concentren per primera vegada a l'Avinguda Meritxell

Arxiu ANA
2 min
Concentració de cotxes de l'època a l'Avinguda Meritxell, aquest dissabte a la tarda.

Andorra la VellaFa 10 anys, el 12 de novembre de 2011, va ser notícia...

L'Avinguda Meritxell ha acollit, aquest dissabte a la tarda, per primera vegada una concentració d'una trentena de cotxes andorrans antics al carrer. A la trobada automobilística s'hi han vist vehicles dels anys 30 i 70 de tipus familiar i esportius. L'esdeveniment ha estat organitzat per l'Associació Andorrana de Vehicles Antics i es s'ha fet en el marc de la campanya Alguna cosa es mou a Andorra.

Una trentena de cotxes d'època s'han aplegat aquest dissabte a la tarda a l'Avinguda Meritxell. És la primera vegada que Andorra la Vella acull una concentració de vehicles antics al carrer. L'esdeveniment que s'emmarca en la campanya Alguna cosa es mou a Andorra ha estat organitzat per l'Associació Andorrana de Vehicles Antics amb la col·laboració del Club d'Escarabats a Sac i el club Blau i Blanc.

Els cotxes que hi havia a la trobada, tots de matrícula andorrana, eren dels anys 30 i anaven fins els 70. El més vell era un Cinca Topolino del 1938. La gran quantitat de gent que s'ha acostat a l'Avinguda Meritxell per veure els vehicles d'època ha pogut gaudir d'un veritable "museu en volant", així ha qualificat la concentració d'automòbils el vocal de l'Associació de Vehicles Antics d'Andorra, Lluís De Juan Massana. 

Hi havia cotxes de luxe, esportius i familiars. Tots ells inscrits al patrimoni nacional i que formen part del patrimoni cultural del país. Per a Lluís Dejuan ha estat "un orgull" poder contribuir amb el turisme del país i a més ha considerat que ha estat una ocasió més perquè "els propietaris d'aquests cotxes puguem lluir els vehicles i ensenyar aquesta part de la cultura automobilística als visitants d'Andorra".

A les sis de la tarda els cotxes han iniciat una rua. Els vehicles han arrencat de l'Avinguda Meritxell en direcció Escaldes-Engordany. Han anat direcció la rotonda Dama de Gel, han pujat per l'Avinguda Meritxell, han passat per la plaça de les Arcades han tornat a baixar l'avinguda Meritxell, han entrat pel carrer Consell d'Europa, han fet tota l'avinguda Carlemany, han enllaçat amb l'avinguda del Pessebre i han acabat a l'avinguda del Doctor Mitjavila.

La desfilada de vehicles l'han encapçalat els cotxes més antics i d'aquesta manera la gent ha pogut apreciar l'evolució que han fet els automòbils en 40 anys.

Furgonetes antigues a l'Avinguda Meritxell.
Gent mirant els cotxes antics.
stats