Societat 04/07/2020

Una trentena de parades tornen a oferir els seus productes al Mercat de la Vall

Ana
2 min
Les parades que els turistes i residents es poden trobar al Mercat de la Vall d'Andorra la Vella. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaUn cop superats els pitjors moments de la crisi sanitària, el comú d'Andorra la Vella ha reprès aquest dissabte el Mercat de la Vall, una iniciativa que enguany arriba a la cinquena edició. L'esdeveniment se celebrarà els dissabtes de cada mes, entre les 11 i les 21 hores, i s'allargarà fins a l'octubre. Com en altres edicions, una trentena de paradistes ofereixen els seus productes a residents i turistes, els quals es poden beneficar enguany d'un vermut gratuït en els establiments del Centre Històric sempre que hagin fet una compra de 10 euros o superior entre les 11 i les 14 hores.

La consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius, Meritxell López, ha comentat que el mercat també s'ha adaptat a les recomanacions sanitàries, per la qual cosa s'ha establert una separació d'1,5 metres entre parades i s'han anul·lat els espectacles d'animació i tallers que se celebren tradicionalment en paral·lel. La iniciativa té per objectiu oferir un atractiu afegit als turistes i ciutadans del país i, alhora, posar en valor els productors, artistes i artesans d'Andorra.

La represa de l'activitat també suposa una oportunitat per aquells que ofereixen els seus productes. Així, López ha explicat que, al llarg d'aquest matí, el mercat "està funcionant molt bé i és una molt bona proposta per donar un incentiu turístic i comercial a tota la zona del Centre Històric".

El Mercat de la Vall és un esdeveniment organitzat per l'àrea de Promoció Turística i Comercial del comú de la capital, i compta amb la col·laboració de l'associació de comerciants del Centre Històric, els productors artesans i agrícoles del Principat i l'associació de creadors plàstics La Xarranca. El projecte va néixer el setembre del 2016 i ha esdevingut un referent permanent al Centre Històric des de la seva creació.

stats