Societat 17/04/2019

Tres aspirants es disputen la rectoria de l'UdA

L'actual rector, Miquel Nicolau, Emili Vergés i Josep Maria Pujal són els tres doctors que aspiren al càrrec

Agència Ana
1 min
Alumnes a l'exterior de l'UdA. / Arxiu ANA

Sant Julià de LòriaMiquel Nicolau, Emili Vergés i Josep Maria Pujal han estat admesos com a candidats a rector de la Universitat d'Andora, segons informa aquest dimecres el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra. Nicolau és l'actual rector i esgota el càrrec aquest 2019, mentre que els segons miraran de substituir-lo en el càrrec per als propers cinc anys.

Pujal havia estat inicialment rebutjat ja que s'havien constatat defectes a la seva candidatura, informa el BOPA, els quals va esmenar abans que expirés el termini: el 12 d'abril.

Emili Vergés és doctor en Bioquímica i Biologia molecular, llicenciat en Biologia i en Bioquímica. Josep Maria Pujal és llicenciat en Biologia i doctor en Immunologia del trasplantament. Finalment, Miquel Nicolau és llicenciat en Filosofia i en Informàtica per la UPC, té un doctorat en Enginyeria electrònica i un màster en Sistemes intel·ligents i entorns paral·lels i distribuïts.

El procés per nomenar un nou rector per a l'UdA va iniciar-se el 16 de gener amb la publicació de les bases al BOPA. El nomenament el farà el Consell Universitari a partir d'un concurs que s'ha obert també més enllà de les fronteres andorranes. El mandat és per a cinc anys i només se'n poden fer dos de consecutius, segons la nova Llei de la Universitat d'Andorra del 2018.

Abans del 10 de maig el Consell Universitari haurà de resoldre la convocatòria i elegir el rector, que haurà de ser nomenat pel Govern abans del 31 de maig.

Per poder presentar una candidatura, calia disposar d'una titulació de doctor, tenir experiència en docència i en recerca universitària, experiència en gestió i lideratge, en relacions internacionals, coneixement del català i coneixement de llengües.

stats