Societat 15/10/2021

Tres nous casos als brots a les escoles de Sant Julià i la Massana

Salut detecta una dotzena de positius respecte aquest dijous

ANA
1 min
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Andorra la VellaEl ministeri de Salut ha detectat una dotzena de nous casos de coronavirus al llarg de les darreres hores. Així es desprèn de les dades facilitades pel Govern aquest divendres, en les quals s'indica que la xifra de positius al país des de l'inici de la pandèmia se situa en els 15.338, dels quals a hores d'ara hi ha un total de 69 persones amb el virus actiu.

En referència al nombre de ciutadans que han superat la malaltia des de l'esclat de la crisi sanitària a Andorra, el març del 2020, des de l'executiu apunten que s'han atorgat un total de 15.139 altes, nou més respecte a la darrera actualització. El nombre de defuncions es manté estable en les 130 i a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell no hi ha cap persona ingressada ni a planta ni a la unitat de Cures Intensives (UCI).

Quant a l'evolució dels brots detectats a l'escola andorrana de maternal i primera ensenyança de Sant Julià de Lòria i de la Massana, la xifra de positius actius es troba en divuit (disset alumnes i un docent) i vuit (sis estudiants i dos professors), respectivament. Salut informa que els nous casos (dos alumnes a Sant Julià i un docent a la Massana) s'han diagnosticat a través dels cribratges de seguiment que s'han dut a terme a les aules afectades pel coronavirus. En relació amb l'afectació de la pandèmia a la població escolar, notifiquen que avui dia hi ha 13 aules sota vigilància activa, una total i dotze de manera parcial, i dues en vigilància passiva.

Per cloure, des de l'executiu manifesten que des de l'inici de la campanya de vacunació s'han administrat 106.135 vacunes, de les quals 54.333 corresponen a primeres dosis, 51.519 a segones i 283 a terceres.

stats