Societat 14/08/2023

Dos de cada tres peticions d'ajuda al lloguer es concedeixen

El principal motiu de denegació és que se supera el límit d'ingressos

ANA
1 min
Una promoció de pisos en lloguer a la ciutat de Barcelona.

Andorra la VellaEl nombre de sol·licituds de l’ajut a l’habitatge de lloguer per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania presentades durant els dos primers trimestres de l’any ha estat de 389. D’aquestes, el 66,1% han estat resoltes favorablement i el 19,5% de forma desfavorable. Per tant, hi ha 257 ajudes concedides i 76 rebutjades. A més, hi ha 31 sol·licituds en curs, 22 han estat arxivades i tres són renúncies, segons les dades fetes públiques aquest dilluns pel departament d’Estadística.

L’import compromès de l’ajut per a l’habitatge flexibilitzat durant els dos primers trimestres suma un total de 535.645,09 euros. I cal destacar que l’import compromès mitjà d’aquesta prestació és de 2.084,22 euros per convocatòria i persona beneficiària.

El 23% de les sol·licituds favorables provenen del col·lectiu de les famílies monoparentals, el 21,8% de les persones grans, el 7% dels joves i el 5,8% de les persones amb discapacitat. Per parròquia, els residents a Andorra la Vella perceben el 34,6% dels ajuts.

La majoria de sol·licituds desfavorables, un 61,8%, ho són perquè els sol·licitants superen el barem econòmic i patrimonial.

stats