Societat 23/05/2019

El tresorer de la FAF ingressa a la presó

García s'ha entregat voluntariàment a la batlle instructora de l'operació Cautxú

M. M. / J. R. B.
2 min
La comitiva judicial durant l'escorcoll a la FAF. / M. M.

Andorra la VellaJosé García, tresorer de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) sobre el qual hi havia una ordre internacional de cerca i captura, s'ha entregat voluntàriament aquesta tarda davant la Batllia per respondre davant l'acusació d'apropiació indeguda, administració deslleial i defraudació a la CASS, les mateixes que han portat a la presó de la Comella al secretari general, Tomàs Gea, mentre que el president de l'ens, Víctor Santos, va ser deixat en llibertat amb càrrecs ja que la batlle instructora considera que la seva responsabilitat és menor.

No és la mateixa situació que la de García, de qui la batlle sospita que té una major implicació per la seva responsabilitat com a tresorer de la FAF i per això ha decretat el seu ingrés a la presó sense fiança.

De fet, quan el dia 9 la policia va irrompre a les dependències de la FAF portava l'ordre judicial de detenir el secretari general Tomàs Gea, el president Víctor Santos i García. Però només va trobar Gea. Mentre el secretari es trobava ja a la seu de la policia ja va transcendir que estava buscant Santos i García. A Santos el van trobar al seu domicili, segons algunes fonts, mentre que la localització del tresorer no va ser possible perquè es trobava fora d'Andorra, a Espanya.

La batlle instructura vol saber si el tresorer també estava al cas de les presumptes irregularitats que s'han produït a la FAF, relacionades bàsicament amb la construcció de camps de futbol amb diners que provenien de la UEFA i de la FIFA, tot i que aquests organismes fan cada any una auditoria dels comptes de l'entitat.

L'operació Cautxú continua oberta per aclarir la presumpta desviació de fons provinents de la UEFA i la FIFA. Santos ja va presentar la dimissió com a màxim mandatari després de quedar lliure amb càrrecs i acusat també per administració deslleial i frau a la CASS.

García va ser expedientat fa uns anys i després sancionat amb 6.000 euros pel departament de Comerç per vendre gespa artificial a través de la seva empresa de topografia.

stats