Societat 24/10/2021

Tret de sortida a l'Ordino Clàssic amb un viatge musical de la mà del Quartet Goldberg

Els artistes han interpretat grans èxits des dels anys cinquanta fins a l'actualitat

L. G. (ANA)
2 min
Un moment del concert del Quartet Goldberg en el marc del certamen musical de l'Ordino Clàssic.

OrdinoEl Quartet Goldberg, nascut en el si de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a la quarta edició de l'Ordino Clàssic, una iniciativa cultural que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica i popular, a través d'un concepte actual i modern i amb una forta aposta pels músics del país. Per aquesta ocasió, tal com ha explicat el violinista Francesc Planella, els artistes han decidit portar de viatge els espectadors a través de les cançons més destacades des dels anys 50 fins a principi del 2.000. "És un viatge a través de la música pop i rock des dels anys cinquanta fins a l'actualitat una mica", ha indicat.

L'artista també ha posat en relleu la bona acceptació que té el cicle de concerts de l'Ordino Clàssic, tot afirmant que en els darrers concerts que han dut a terme el públic "omple sempre". Quant a aquesta nova temporada, Planella ha indicat que el fet d'obrir el certamen musical els ha fet "il·lusió". A més, ha exposat que des del quartet ja tenen presents diferents projectes per intentar, almenys de certa manera, "recuperar el temps perdut posant-nos al dia".

La pròxima actuació es durà a terme al novembre i anirà a càrrec del Quartet Klaima, format per Albert Gumí, clarinet; Aleix Puig, violí; Gregori Ferrer, acordió, i Marçal Ayats, violoncel. Sota el títol de 'L'ànima del klezmer', farà un recorregut per les músiques centreeuropees d'influència klezmer més populars, amb referències també a la música sefardita i hebrea en general.

La segona cita del novembre, compta amb l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra, sota la direcció del concertino Francesc Planella. La proposta porta per títol 'Menú de cine', i actua com una segona part del concert 'De pel·lícula!' de la passada edició, i proposa una sèrie de bandes sonores de grans pel·lícules clàssiques que en aquesta ocasió se serveixen com a proposta d'un menú 'gastro-cinèfag'.

Al desembre tindrà lloc una actuació a càrrec d'un sextet de violoncels de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra, que sota el títol 'Un concert de conte', és una proposta familiar on la màgia de la música i el teatre es fusionaran per fer descobrir la música clàssica de forma amena i divertida.

Finalment, la 'Simfonia de Cap d'Any' serà l'encarregada de tancar la quarta edició d'Ordino Clàssic amb un espectacle alegre i divers per donar la benvinguda l'any 2022, que anirà a càrrec de l'ONCA, dirigida per Francesc Prat.

Cal recordar que la voluntat del certament és reivindicar la necessitat de preservar la cultura i de gaudir-la d'una forma segura, motiu pel qual per accedir als concerts és necessari presentar el certificat Covid, un test d'antigen o una prova TMA o PCR negativa. Les entrades es poden adquirir a la pàgina web d'Ordino Clàssic i a l'oficina de turisme d'Ordino, a un preu de 10 euros.

stats