Societat 31/01/2019

Ubach garanteix que el proper govern continuarà acollint persones refugiades

Ha reconegut que el calendari electoral farà "dilatar una mica la seva arribada"

T. Navarro
1 min
Un moment de l'acte de cloenda del curs de Cooperació Internacional i Voluntariat de la Universitat d'Andorra. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaTres mesos després de la seva arribada, el ministeri d'Afers Exteriors valora positivament l'assentament de les dues famílies sirianes que van instal·lar-se a la parròquia de Sant Julià. "Els pares han trobat feina i els nens estan a l'escola", ha especificat la ministra Maria Ubach, que manté l'objectiu de continuar acollint persones refugiades tot i que reconeix que el calendari electoral fa que "haurem de dilatar una mica la seva arribada". El compromís, que en paraules d'Ubach "està sobre la taula", es traspassarà al futur govern, que comptarà amb la Llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries i el conveni amb la comunitat de Sant Egidi. Però abans d'això, "ens volem assegurar que la prova pilot funcioni bé".

El col·lectiu 'Obrim-los, obrim-les' segueix d'aprop les mesures del Govern en matèria d'acolliment de persones refugiades. Segons la membre del col·lectiu Maria Creixell, volen que Andorra compleixi la quota de 20 persones acollides, "que fins ara no s'han complert" i saber "què passarà quan hi hagi eleccions". També reclamen la regulació del dret d'asil perquè creuen que és "un dret inherent a les persones".

De tot això s'ha parlat en la cloenda de la sisena edició del curs de Cooperació Internacional i Voluntariat de la Universitat d'Andorra (UdA). L'acte ha comptat amb els discursos d'obertura de la ministra Ubach i del rector de la UdA, Miquel Nicolau, als quals ha seguit una taula rodona sobre la situació de les persones refugiades amb la coordinadora del departament d'Afers Socials, Mercè Pascual; la voluntària de l'associació Open Arms, Anna Hernàndez, i la membre del col·lectiu 'Obrim-los, obrim-les', Maria Creixell.

stats