Societat 30/09/2019

L'UdA es defensa de les crítiques dels advocats

La institució convoca els estudiants a una reunió informativa el 3 d'octubre a les 13.30 hores

Agència Ana
2 min
Façana de la Universitat d'Andorra./ Arxiu ANA

Andorra la VellaArran de les declaracions fetes el 27 de setembre per la degana del Col·legi d'Advocats d'Andorra, Sophie Bellocq, en què afirmava que el màster de Dret impartit a l'UdA no estava a l'altura del nivell dels països veïns i que, per tant, caldria reformular el pla d'estudis, la universitat ha convocat els estudiants (del màster, bàtxelor i dels programes de formació continuada en Dret) a una reunió informativa, per mostrar-los el seu suport i esvair els dubtes que puguin tenir. La trobada, per tant, tindrà lloc el pròxim dijous 3 d'octubre, a les 13.30 hores, a la sala d'actes de l'UdA.

Així mateix, l'UdA ha volgut manifestar, a través d'un comunicat, la seva preocupació per les esmentades declaracions, i recorda que el màster en Dret, que va iniciar-se el curs passat, es va dissenyar conjuntament amb el Col·legi d'Advocats. Per aquest motiu, segueix el comunicat, com a degana del col·legi, Bellocq va signar el conveni a través del qual donava el seu vistiplau al pla d'estudis del màster. L'UdA defensa que l'òrgan rector dels advocats "té una participació directa i activa en el desenvolupament docent del pla d'estudis del màster, concretament en l'assignatura de Deontologia de l'advocat, així com en els 30 crèdits de pràctiques jurídiques".

L'acreditació del màster en Dret per part de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (AQUA) "és la mostra que aquest programa està preparant els futurs advocats del país amb les millors eines i la màxima qualitat", afegeix l'UdA en el comunicat. Segons el decret esmentat, el màster eximeix de portar a terme la prova teòrica, la prova pràctica, la prova de llengua catalana i les pràctiques jurídiques necessàries per a poder obtenir el certificat d'aptitud per a l'exercici de la professió d'advocat que expedeix el Col·legi d'Advocats d'Andorra.

Per finalitzar, l'UdA lamenta la situació d'incertesa que han provocat les declaracions de Bellocq dins de la comunitat universitària (especialment entre els estudiants), i "més tenint en compte que el Col·legi d'Advocats és corresponsable del màster en Dret i que la senyora Bellocq és membre del Consell Universitari", conclou l'escrit.

stats