Societat 21/05/2019

L'UdA fa una crida als estudiants perquè continuïn els estudis a Andorra

Fins a 450 alumnes de 1r de batxillerat participen en una jornada de portes obertes celebrada aquest dimarts

M. P.
2 min
Dinar de germanor entre els estudiants a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria. / M. P. (ANA)

Sant Julià de LòriaFins a 450 estudiants de 1r de batxillerat han participat aquest dimarts en una jornada de portes obertes a la Universitat d'Andorra (UdA) en el marc de la 15a Diada universitària. Tal com ha confirmat el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, enguany s'ha experimentat una xifra "rècord" en participació, ja que "és l'any que més gent està cursant primer de batxillerat". L'acte ha donat el tret de sortida a les 13 hores amb un espectacle de monòlegs científics, a càrrec de la companyia 'The Big Van Theory', que ha omplert de gom a gom l'Auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià. Posteriorment, s'ha celebrat un dinar de germanor a la plaça de la Germandat. L'objectiu de la jornada, segons Nicolau, és "poder ensenyar el que estem fent pels futurs universitaris i els que vulguin fer alguna de les carreres que fem aquí han de saber què és una opció tan vàlida com anar-se'n a fora".

A la tarda és el torn d'engegar un seguit d'activitats i tallers "relacionats amb les carreres". Les diferents aules de l'UdA acullen un taller de magmàtica, infermeria, educació, i robòtica i tecnologia. A més, s'exposa als joves alguns dels primers passos necessaris per iniciar-se en programació. Aquestes activitats, per tant, s'han dissenyat per "incitar i ensenyar" als estudiants "el que poden arribar a ser si fan alguna de les carreres que oferim". Tot i això, la incertesa entre els estudiants per saber quins són els estudis superiors que volen cursar en acabar el batxillerat és una tasca "complicada". En aquest sentit, Nicolau ha recordat que aquells estudiants que s'hagin "equivocat" a l'hora de triar el batxillerat, "després poden triar la carrera que vulguin", perquè el sistema "no és tan restrictiu com en altres països". Per tant, "aquí els deixem més llibertat i es poden relaxar".

Per finalitzar, el rector ha animat tots els estudiants del país a seguir els seus estudis a Andorra, ja que "una raó importantíssima és la personalització i el seguiment que fem" a l'UdA de cada un dels alumnes. A més, ha recordat que les classes només estan conformades per una trentena d'estudiants com a màxim i, aquest fet, permet un tracte més personal que no pas en aules en les quals hi pot haver al voltant de 60 alumnes. L'esdeveniment ha comptat amb la col·laboració del comú de Sant Julià de Lòria.

stats