Societat 16/12/2020

L'UdA posa en funcionament l'edifici el 'Cub'

Les noves instal·lacions proporcionen una solució d'espais a curt termini per a la universitat

Ana
2 min
Primeres classes al nou edifici el 'Cub' de la Universitat d'Andorra. / A. S. (ANA)

Sant Julià de LòriaLa Universitat d'Andorra (UdA) ja ha posat en funcionament l'edifici de l'antiga cota 900 de Naturlandia amb dues aules, i a les 10 hores d'aquest dimecres ja s'hi ha celebrat el primer examen, concretament d'economia. La infraestructura ha estat rebatejada amb el nom de 'Cub', després d'un procés participatiu en què de les principals propostes, els responsables de la universitat van acabar escollint aquest nom. El rector de la universitat, Miquel Nicolau, que no s'ha volgut perdre el moment en què els primers alumnes accedien a l'edifici, ha remarcat que era "una necessitat imperiosa" que ha arribat just a temps perquè "un dels grups d'infermeria tornava aquest desembre i ens calia un nou espai addicional".

Cal recordar que l'edifici ha estat cedit a l'UdA fins a finals del 2026. Nicolau ha comentat que van poder arribar a l'acord al mes d'octubre i que "en un temps rècord" han posat en funcionament dues aules, una de les quals ja ha estat ocupada aquest dimecres i l'altra, "si no és durant aquesta setmana, serà tornant de vacances". La posada en marxa dels nous espais s'ha retardat més del previst perquè es van endarrerir permisos i també perquè s'hi va ubicar l''stop lab' mòbil, ha comentat Nicolau.

Sobre les instal·lacions, amb el pressupost del 2020 ja tancat, només han pogut fer dues aules, "però encara hi ha pendent el projecte per una aula més petita a la planta superior", ha declarat Nicolau, qui ha afegit que a l'entrada hi ha un altre espai el qual han de decidir si serà un espai compartit de serveis per a estudiants i professorat o una petita aula. De fet, ha assegurat que pel 2021 han d'estar les obres tancades. En aquests moments ja es té encomanat tot l'accés informàtic a l'edifici i el rector ha remarcat que és molt probable que la planta baixa es pugui adequar per "una obertura les 24 hores, o almenys, una obertura fora d'horaris en èpoques" d'exàmens o de pràctiques.

Tot i tenir concessió dels espais fins a finals del 2026, Nicolau ha volgut destacar que és una solució a curt termini que marca el temps per poder disposar d'un nou edifici pels propers 20 anys. "És molt difícil tornar enrere després d'una ampliació d'espais com aquesta" i ha declarat que ja estan treballant amb el Govern i amb el comú per poder tenir ja alguna infraestructura definitiva. "L'any vinent obrim noves formacions i en tenim d'altres en cartera", ha comentat, afegint que una solució definitiva no es pot allargar massa perquè si no "haurem de tornar a buscar alguna altra infraestructura provisional".

stats