Societat 02/03/2021

L'UdA signa un conveni amb la institució d'ensenyament superior més gran de l'Amèrica Llatina

L'acord permetrà la mobilitat entre estudiants

ARA Andorra
2 min
La Universitat d’Andorra (UdA) ha signat un conveni marc amb la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic.

Sant Julià de LòriaLa Universitat d’Andorra (UdA) ha signat un conveni marc amb la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) i un conveni específic d’intercanvi d’estudiants i de personal docent, administratiu i tècnic que amplia les opcions de mobilitat de la comunitat universitària d’ambdues institucions. La UNAM, la principal universitat pública de Mèxic, és la institució d’ensenyament superior més gran de l'Amèrica Llatina, de les més actives en matèria artística, tecnològica i de recerca, i compta amb un dels campus més grans del món, tal com informa l'UdA a la seva pàgina web.

L’acord de mobilitat permetrà que els estudiants dels bàtxelors presencials de l'UdA puguin cursar un semestre a la UNAM, dins de les titulacions de pedagogia, enginyeria de la computació, administració i infermeria. De la seva banda, els estudiants mexicans d’aquestes titulacions també podran desplaçar-se a Andorra per fer un semestre de mobilitat en els estudis equivalents (ciències de l’educació, informàtica, administració d’empreses i infermeria). El conveni estableix dues places anuals i el requisit de conèixer la llengua castellana per part dels estudiants de l’UdA interessats.

Amb aquest nou acord, ja són 39 els convenis que l’UdA té signats amb universitats d’arreu del món per tal de promoure la mobilitat internacional, és a dir, tant per fomentar que els estudiants de l’UdA puguin fer estades a l’estranger, com per potenciar l’acollida d’estudiants internacionals a Andorra. Actualment, els estudiants disposen de 245 places de mobilitat repartides de la següent manera: dotze a l’Àfrica, 126 a Amèrica, 20 a l'Àsia i 87 a Europa.

A més, l'UdA informa que fins al 15 de març del 2021 està obert el període per sol·licitar una mobilitat internacional de cara al primer semestre del curs 2021-2022.

stats