Societat 24/01/2024

La UE presenta l'estratègia de Seguretat Econòmica per a controlar inversions estrangeres en sectors clau

La comissària Margrethe Vestager destaca que la UE "ha de ser un jugador, no el terreny de joc"

Joel Picón
1 min
Banderes de la UE. / EFE

Andorra la VellaLa Unió Europea presenta la seva Estratègia de Seguretat Econòmica per preparar-se davant la competència global. Destaca el control de les inversions estrangeres en sectors clau i les tecnologies crítiques. La comissària Margrethe Vestager destaca que la UE ha de ser un jugador, no el terreny de joc. Brussel·les vol coordinació europea sense proteccionisme i propugna reforçar la seguretat en sectors estratègics.

Segons informa 20 Minutos, la Comissió subratlla la importància de reduir riscos, com la participació saudita en Telefónica. L'estratègia és una resposta a riscos potencials de inversions estrangeres. La UE busca harmonitzar normes, millorar mecanismes de selecció i coordinar l'avaluació de riscos.

La Comissió reconeix els beneficis econòmics de les inversions estrangeres però destaca la necessitat de protegir la seguretat i l'ordre públic. La proposta inclou una consulta de tres mesos i un seguiment de 12 mesos per a l'elaboració d'un informe conjunt d'avaluació de riscos. La Comissió determinarà les respostes polítiques necessàries en funció dels resultats de l'avaluació.

stats