Societat 04/11/2019

La UHA confirma les expectatives del pont

La organització es mostra molt satisfeta i creu que durant els tres dies hi pot haver entre un 2 i un 3% més d'ocupoció del que s'esperaven

A. S.
2 min
Turistes arribant a la recepció d'un hotel d'Andorra. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa Unió Hotelera d’Andorra (UHA) ha confirmat les expectatives d’ocupació per aquest pont de Tots Sants. Carles Ramos, president de l’organització, ha assegurat que el 91% d’ocupació que esperaven s’ha mantingut al llarg d’aquests tres dies i es mostra esperançat en el fet que hagi pogut augmentar en un 2 o un 3% per les reserves d’última hora. “Ens trobem molt contents i satisfets amb la bona ocupació que hi ha hagut”, ha manifestat Ramos, qui ha declarat que no disposaran de les xifres exactes fins a mitjans de setmana. Tot i així, ha assegurat que és molt difícil fer una comparació amb les mateixes dates de l’any passat perquè el dia 1 va caure en dijous i l’ocupació es va diluir en més nits.

“Els millors dies han estat divendres i dissabte”, ha confirmat el president, qui ha afegit que ja dijous es va notar un increment en l’ocupació. Pel que fa a les parròquies, amb dades confirmades del dijous dia 31 d’octubre, la que ha tingut un major percentatge d’ocupació, entre els dies 1 i 2 de novembre, ha estat Escaldes-Engordany amb un 96% seguida de Canillo i Encamp amb un 93,60%. La resta de parròquies s’han mogut al voltant del 90% d’ocupació amb un 93% Andorra la Vella, un 95% Sant Julià de Lòria i un 95,63% la Massana. L’única parròquia que ha registrat un pitjor percentatge en ocupació ha estat la d’Ordino, que s’ha quedat al voltant del 80%.

Satisfacció dels comerciants del Pas

Pel que fa a l’entrada per la frontera francesa, Jean-Jacques Carrié, president de l’associació de comerciants d’Iniciativa Publicitària del Pas de la casa, assegura que “els comerciants estant molt contents amb les xifres del pont”. Ha declarat que el cap de setmana ha estat molt fort pel que fa a les vendes, sobretot divendres i dissabte qui ha declarat que han estat “equiparables a un dia del mes d’agost”. L’ocupació hotelera en aquesta població va rondar el 88% entre el divendres i el dissabte.

Tot i així, ha lamentat la nevada del diumenge, que ha col·lapsat el Pas i ha provocat que fos un dia molt més tranquil. “La gent veia que nevava i feia mitja volta”, ha confirmat Carrié, qui pensa que aquest pont ha estat millor que el de l’any anterior. Finalment, s’ha mostrat convençut que l’augment del preu del tabac a França, que va entrar en vigor el divendres passat, també ha ajudat.

stats