Societat 16/02/2022

Els usuaris de L'espai aprenen consells sobre com controlar-se la pressió arterial

Una quinzena de persones grans han assistit al taller impartit per la infermera Mònica Duran

ANA
2 min
La infermera especialista en infermeria geriàtrica, Mònica Duran, durant el taller que porta per títol ‘Hipertensió arterial: com m’he de cuidar?’.

Escaldes-EngordanyLa Fundació Crèdit Andorrà, en el marc del programa 'Envelliment saludable', ha ofert aquest dimecres a L'espai un taller preventiu sobre salut enfocat a la hipertensió. Una quinzena de padrins i padrines han assistit al taller que portava el títol 'Hipertensió arterial: com m'he de cuidar?', que ha anat a càrrec de la infermera especialista en infermeria geriàtrica, Mònica Duran, qui ha explicat que és la hipertensió i els diferents paràmetres i mesures que hi ha. A més, durant la sessió també ha fet participar les persones grans per veure com es prenen la tensió arterial a casa seva.

En aquest sentit, alguns padrins i padrines han portat les màquines que tenien a casa seva per aquesta part pràctica. De fet, Duran ha destacat que aquesta mesura dona "autonomia i autoresponsabilitat a la persona perquè es cuidi" però ha remarcat que cal seguir uns paràmetres per mesurar bé la tensió. "No podem venir de caminar i prendre'ns la tensió de seguida", ha comentat durant el taller, de la mateixa manera no es pot prendre després d'haver-se pres la medicació, ha comentat, afegint que també és important estar ben asseguts i amb l'esquena recta. "Són petits detalls que ens poden ajudar a fer correctament la mesura" i que les persones grans es puguin controlar la seva tensió arterial, ha comentat.

Durant el taller, Duran també ha repassat diferents estils de vida i ha donat consells per fer reflexionar als assistents al taller sobre com poder millorar la seva tensió arterial amb petits detalls del dia a dia. Entre els principals, són seguir una bona dieta i fer exercici físic. Pel que fa a la dieta, la infermera ha explicat que és important que sigui una dieta rica en fruita i verdura, i ha remarcat que no s'han de fer excessos amb la sal ni amb les carns processades ni greixoses.

La sessió també s'ha ofert en directe a través del canal de Youtube de L'espai perquè la poguessin seguir totes aquelles persones que s'han quedat sense plaça, ja que l'aforament estava limitat a quinze persones. La segona activitat per aquest mes de febrer tindrà un format més lúdic i se centrarà en l'il·lusionisme i la màgia. Concretament, els usuaris de L'espai podran visitar l'exposició que acull Cal Plandolit el 23 de febrer a les 11 hores.

stats