Societat 03/09/2019

La vall del Madriu-Perafita-Claror engega un voluntariat sobre la pedra seca

El grup, pertanyent a l'associació Concòrdia, rehabilitarà la paret d'una feixa a la part de Ràmio

Ara Andorra
1 min
Espai on l'equip de voluntaris dura a terme les tasques de rehabilitació. / VALL DEL MADRIU-PERAFITA-CLAROR

Andorra la VellaUna desena de voluntaris arribaran el pròxim 6 de setembre per dur a terme la refacció d'una feixa a Ràmio, a la vall del Madriu-Perafita-Claror, aplicant la tècnica de la pedra seca. L'estada serà una prova pilot del que podria ser una línia d'ajudes permanents a la conservació del patrimoni cultural de la vall, després de la signatura d'un conveni amb l'associació Concòrdia per fer aquestes tasques durant tres setmanes.

Amb més de 65 anys d'experiència, l'associació Concòrdia sense ànim de lucre busca que joves anglesos, alemanys i francesos puguin fer tasques de voluntariat internacional amb l'objectiu d'estendre els valors de la tolerància i la pau. L'organització ha desenvolupat amb anterioritat projectes de pedra seca adaptant-se a les peculiaritats de cada ambient. Dins del personal tècnic de l'associació hi ha un expert en pedra seca que dirigirà els voluntaris psicològicament i tècnicament. L'equip el completarà la brigada de camins del comú d'Escaldes-Engordany, un grup que ha seguit formacions en aquest àmbit i que té experiència en les tècniques i materials tradicionals necessaris.

El camp de voluntariat s'emmarca, a més, amb l'agermanament de la vall amb el parc dels Causses&Cevennes, que cada dos anys organitza un camp de voluntaris per poder dur a terme part de la conservació del patrimoni en pedra seca. Amb iniciatives com la col·laboració amb associacions, s'aconsegueix fer petites actuacions al patrimoni a un cost més reduït.

stats