Societat 06/09/2019

Ros i Varela visitaran el col·legi espanyol María Moliner el 9 de setembre

Durant aquest curs, la institució celebrarà el 50è aniversari de l'ensenyament secundari públic a Andorra

Agència Ana
2 min
Col·legi Espanyol Maria Moliner. / ANA

Andorra la VellaEl col·legi espanyol María Moliner iniciarà el nou curs amb la visita de l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, i la consellera d'Educació, Yolanda Varela, el dilluns 9 de setembre. Aquesta és la primera de les visites que l'ambaixador realitzarà als centres del sistema educatiu espanyol amb motiu del començament del nou curs escolar. La visita començarà a les 9.30 hores a la seu de la Margineda, on s'imparteixen estudis d'ESO i Batxillerat, per a dirigir-se, posteriorment, a la seu d'Educació Infantil i Primària a Escaldes-Engordany.

Durant el curs 2019-2020 el col·legi espanyol María Moliner celebra el 50è aniversari de l'ensenyament secundari públic a Andorra, fet que motivarà un bon nombre d'actes del pla d'Activitats Complementàries i Extraescolars, que en aquest curs s'ha programat també un taller de creativitat, amb l'objectiu de fomentar la creació escrita i audiovisual des d'una perspectiva transversal.

Així mateix, continuarà amb el projecte Solidaritat i Ciutadania, que durant el curs passat es va centrar l'atenció en la divulgació i coneixement dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i durant el present es pretén concretar aquests objectius des de cada departament i cada àmbit del centre perquè aquest projecte permeti conscienciar a l'alumnat sobre la relació que existeix entre la seva vida acadèmica i l'agenda 2030.

El projecte lingüístic i el científic-tecnològic comptaran enguany amb novetats en la secundària, com la utilització de l'anglès com a llengua instrumental en algunes matèries de l'àmbit científic, i les classes compartides en castellà i català per a les estructures comunes d'algunes matèries de l'àmbit humanístic. Aquest projecte es va consolidar el curs passat a partir de l'oferta de grups flexibles segons el nivell de competència en les matèries de llengua francesa i llengua anglesa, espanyol com a llengua estrangera (ELA) i iniciació a la llengua del país per a l'alumnat de nova incorporació.

D'altra banda, la seu d'Infantil i Primària comptarà amb una dotació major per al projecte de robòtica, que es va iniciar el curs passat gràcies a la col·laboració dels ministeris d'Educació d'Espanya i Andorra, tant en la formació del professorat, com en la dotació de materials específics per al seu desenvolupament.

El centre mantindrà la col·laboració amb la Llacuna per al Projecte Artístic, com en els dos últims cursos, i organitzarà la primera carrera solidària María Moliner com a part del projecte esportiu. Continuarà, també, la col·laboració del cor del col·legi María Moliner amb l'associació Andorra Lírica per a la nova temporada d'òpera a Andorra. Com en cursos anteriors, tota la comunitat educativa participarà activament en el projecte Escola Verda, impulsat pel Govern d’Andorra, i en les activitats propiciades per la Unesco, donada la seva condició d'escola associada a aquesta institució.

stats