Societat 16/08/2019

Els veïns alerten que no s'hauria de permetre cap mena de foc en el bosc de la Rabassa

Es congratulen de la sort que han tingut perquè l'incendi podria haver estat catastròfic per a la parròquia

Carles Alonso
2 min
La zona de Juberri on es va produir l'incendi. / ARXIU ANA.

Sant Julià de LòriaAmb el temps que fa que no plou a tot el Principat, els boscos estan secs i més la zona de la parròquia de Sant Julià de Lòria, que sempre és la que més altes temperatures pateix. "Sorprèn i sobta molt que hi hagi espelmes, ciris, digui-ho com vulgui, durant aquesta època de l'any en el bosc de la Rabassa". Aquesta ha estat una de les declaracions que ha fet un veí que no vol pronunciar-se sobre la culpabilitat del foc que va patir la zona aquest passat dijous. "Cal esperar que la policia dictamini qui o que ha produït aquest incendi que podia haver tingut una repercussió molt greu a tota la parròquia", afegeix.

En el bosc de la Rabassa està situat un petit 'Jardí de Versalles' autoritzat pel comú de Sant Julià de Lòria a la família Ricard. Distribuït en diferents figures i en un terreny comunal, el vistiplau el va donar l'antic cònsol menor Enric Sangrà que va arribar a indicar que "es podria seguir amb el jardí fins a arribar a Sant Julià de Lòria" segons indiquen els veïns de la zona.

La construcció d'aquest petit 'Jardí de Versalles' sigui com sigui està tenint una gran afluència de públic que s'acosta a Juberri a contemplar les diferents figures que hi ha, a més de les diferents tonalitats de verd, segons els talls. "Que agradi o no, és molt relatiu" així ho reconeixen els propis veïns, però el que ha despertat novament el malestar és l'ermita i el foc "és que si això en comptes de passar a les 20.30 passa a les 23 hores, no ho haguéssim parat" indica el mateix veí.

En el foc que es va produir el passat dijous a la tarda-vespre, un total de quinze veïns varen donar-ho tot per intentar que el foc no avancés. Fet que va ser decisiu, segons indica el mateix cap de guàrdia dels bombers Josep Maria Alonso: "els veïns varen ser clau per poder controlar el foc en un curt període de temps".

Des del Govern se segueix recomanant el no fer foc en el bosc, com també des dels bombers. "Nosaltres fa temps que ho portem recomanant, durant aquest estiu no pot haver-hi cap foc a les zones boscoses", indica Alonso.

Ara caldrà veure què diu la policia de les circumstàncies que han produït aquest incendi que podria haver estat catastròfic per Juberri i Sant Julià de Lòria.

stats