Societat 21/08/2019

Els veïns d'Auvinyà alerten sobre l'estat de dos punts d'accés al poble

Destaquen que l'administració ha d'actuar i demanen canvis legislatius

ARA Andorra
2 min
L'estat d'un dels punts denunciats pels veïns.

Andorra la VellaEls veïns d'Aunvinyà alerten de l'estat de dos trams de carretera que segons ells tenen "evidents problemes de seguretat" i sobre els quals creuen que el comú de Sant Julià de Lòria o el Govern haurien d'actuar. Un es troba a la CS130, aproximadament al punt quilomètric 1,5, on van caure uns blocs de pedres. I l'altre és un tram de carretera comunal que connecta diferents polígons de la urbanització residencial d'Auvinyà passant per la capella romànica de Sant Romà d'Auvinyà. En aquest punt, afegeixen, es va produir una esllavissada que va ser notificada al comú i sobre la qual, denuncien, no s'ha actuat.

Els veïns constaten que en el primer dels punts els blocs rocosos que van caure van impactar contra un vehicle privat d'un agent de policia i que no els consta que s'hagi fet "cap acció encara per corregir dita incidència tenint en compte que el servei de circulació hauria realitzat un informe com és habitual". En el segon punt, destaquen que es va produir una esllavissada que van notificar a la corporació comunal i que encara no han rebut resposta al respecte, "tot i haver insistit reiterades vegades". Per aquest motiu, afegeixen, ells mateixos han pres la decisió de senyalitzar la zona amb uns cons per "alertar els conductors".

Posen de manifest que la propietat és qui hauria d'actuar en aquests punts però també constaten que la Llei general d'ordenament del territori i urbanisme no és clara respecte aquest concepte de propietat i tampoc les derivacions cap a les corporacions comunals. Per aquest motiu, recullen el guant que aquests dies han llençat els diferents partits i el Govern i esperen que es facin les modificacions escaients a la llei per fer "que la propietat d'un bé impliqui sempre la mateixa responsabilitat i obligacions". A més a més, creuen que el fet que les competències estiguin cedides als comuns fan que ara com ara hi hagi set "diferents formes de fer", amb la qual cosa advoquen per una unificació de criteris.

stats