Societat 29/08/2019

Els veïns d'Auvinyà celebren que el comú s'hagi "posat a fer feina"

Aquest dijous la corporació ha començat a arranjar el vial que dona accés a la urbanització

ARA Andorra
1 min
Zona residencial d'Auvinyà

Sant Julià de LòriaEls veïns d’Auvinyà que van denunciar l’estat de la carretera per arribar a la zona celebren que aquest dijous hagin començat, per part del comú de Sant Julià de Lòria, les obres de reconstrucció de la via que dona accés a la urbanització zona residencial d’Auvinyà.

Malgrat aquest inici dels treballs, recorden que han hagut de passar mesos perquè la corporació comunal hagi actuat. Així, destaquen que “gràcies a la premsa i a la col·laboració del ministeri d’Ordenament Territorial el comú de Sant Julià de Lòria s’ha posat a fer feina”.

Els veïns recorden que ja el 22 de novembre de l’any passat van entrar una sol·licitud a la corporació laurediana comunicant que una esllavissada havia provocat l’enfonsament de la carretera que uneix diferents vials de la urbanització i a través de la qual s’accedeix a la capella romànica de sant Romà d’Auvinyà. Des de llavors, els mesos de gener, març i abril van escriure diferents correus electrònics al departament d’Urbanisme lauredià, afegeixen, per reclamar l’execució de l’obra, sense que hi hagués cap resposta al respecte.

Cal recordar que ja la setmana passada els veïns van rebre una carta del ministeri d’Ordenament Territorial en la que se’ls anunciava que es farien millores a la CS130, per millorar-ne la seguretat i també els informava que pel que feia a la carretera d’accés a la urbanització, no hi podia intervenir ja que es tractava d’un vial de "titularitat comunal o eventualment privada", per la qual cosa es comprometien a posar en coneixement del comú la situació d’aquesta via.

stats