Societat 04/09/2019

Canvis en l'atenció a les persones amb discapacitat per assolir l'autodeterminació

El catedràtic Miguel Ángel Verdugo es reunirà aquest dimecres a la tarda amb les famílies dels usuaris de la fundació privada Meritxell per tractar les "maneres de construir la vida del seu fill"

Agència Ana
1 min
La directora general de l'FPNSM, Celine Mandicó, i el catedràtic en psicologia de la discapacitat, Miguel Ángel Verdugo, a l'inici de la conferència. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaLa Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM) ha celebrat aquest dimecres, al Centre de congressos d'Andorra la Vella, la conferència que duu a terme anualment amb el patrocini del grup Heracles. Batejada com a 'Paradigmes eficaços per a la inclusió: drets, suports, qualitat de vida i autodeterminació', el catedràtic en psicologia de la discapacitat, Miguel Ángel Verdugo, ha centrat la ponència en "aquells canvis de concepte claus que fan veure d'una altra manera la persona" amb discapacitat, així com el canvi que s'ha de produir en l'atenció cap a aquestes persones per tal d'assolir l'objectiu de l'autodeterminació.

En l'acte, hi han assistit els 253 professionals amb els quals compta l'FPNSM i responsables d'entitats del país que treballen en la mateixa línia. També hi han estat presents membres del Govern, ja que s'ha comptat amb la presència de la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy.

A la tarda, el ponent es reunirà amb les famílies dels usuaris del centre en una altra conferència per tal de tractar les "maneres de construir la vida del seu fill", tot i "donant-li més autonomia" i "potenciant la seva autodeterminació".

stats