Societat 12/02/2023

El vídeo de les estàtues de gel del concurs del Pas de la Casa

En aquesta edició han participat 17 equips

M. P. (ANA)
2 min
Una de les escultures del concurs.

EncampArnau Orobitg i Mandarine amb l'obra 'Amor Sàfic' s'han proclamat aquest diumenge guanyadors de la 19a edició del Concurs internacional d'escultures i monuments de neu que organitza el comú d'Encamp i que des de divendres se celebra a la plaça de l'Església del Pas de la Casa. En aquesta edició hi han participat 17 equips, entre els quals hi ha tres de nacionals, la qual cosa ha representat assolir un rècord de participació respecte d'edicions anteriors. Ondina Oliva i Aaron Pérez amb 'Mileva Maric', i Alba Pawlowsky i Àlex Franquesa amb 'Espiral de somnis' s'han fet amb la segona i tercera posició respectivament en la modalitat professional. Els tres classificats s'han endut un guardó i un premi en metàl·lic per valor de 500, 700 i 1.000 euros.

El lliurament de premis d'aquest diumenge també ha servit per proclamar els guanyadors de la modalitat d'estudiants. En aquest cas, les primeres classificades han estat Andrea Cucala i Anna Sella amb 'La Dona'; seguides de Lara Victory i Violeta Vigna amb 'El silenci', i d'Albert Marcet i Anna Puerto amb 'Lucy'. Per a aquesta categoria, a banda del guardó, els premis han estat de 100, 250 i 500 euros. Així mateix, el comú d'Encamp ha fet una menció especial a l'obra 'L'atrevida' de Kim Jurek i Eric Schmitz, i la menció especial del públic ha anat cap a l'obra 'Bruixes?' de Jaume Abad i Zaira Valera.

La cònsol major encampadana, Laura Mas, ha recordat que la temàtica d'aquesta edició s'ha centrat en el paper de les dones al llarg de la història. "En cada edició es tria una temàtica diferent i en aquest cas vam veure convenient que es parlés de les dones per tot el que han aportat al món al llarg de la història. Val molt la pena veure les escultures perquè les reflexions dels artistes han estat molt aprofundides", ha indicat.

Tanmateix, s'ha felicitat d'haver registrat un rècord de participació tenint en compte que els participants de les darreres edicions se situaven al voltant de la tretzena. En aquest sentit, ha informat que de cara a l'any vinent es treballarà per reformular els premis perquè "sap greu que marxi tanta gent sense reconeixement després de veure tot el que han fet aquí al llarg de tres dies".

Amb el concurs ja finalitzat, les escultures de neu serviran per embellir la plaça de l'Església del Pas de la Casa fins que es desfacin pel sol.

stats