Societat 29/11/2019

Vila, escollit nou vicepresident del consell rector de la FIO

Durant l'assemblea general de la Federació Iberoamericana de l'Ombudsman (FIO) celebrada al Brasil s'ha aprovat l'acta de la trobada que es va celebrar el 2018 a Andorra

Ara Andorra
1 min
Marc Vila, durant la seva assistència a la 24 assemblea assemblea general de la Federació Iberoamericana de l'Ombudsman (FIO). / RAONADOR DEL CIUTADÀ

Andorra la VellaLa 24a assemblea general de la Federació Iberoamericana de l'Ombudsman (FIO) ha triat com a nou president de l'organització al procurador dels drets humans de Guatemala, Augusto Jordán Rodas Andrade. El consell rector de la institució va quedar conformat, a més, per Marc Vila, per la regió europea, amb la qual cosa passa a ser vicepresident d'aquest òrgan; Freddy Carrión (defensor del poble d'Equador) per la regió Andina; Sergio Micco (Institut Nacional dels Drets Humans de Xile) pel Con Sud, i José Raúl Montero d'Alba (procuradoria dels drets humans de l'Estat de Guanajuato) en representació dels defensors autonòmics, provincials i estatals.

Durant la trobada, celebrada al Brasil, els ombudsman han aprovat l'acta de l'assemblea que es va celebrar el 2018 a Andorra i l'informe de gestió de la presidència.

Les xarxes temàtiques de la institució també van reflectir els treballs que s’han impulsat durant el 2019 i van presentar els plans d'acció 2020. Una vegada que van concloure les seves exposicions els coordinadors generals de les xarxes, l'assemblea va votar la creació d'una de nova, que en aquest cas s'ocuparà de treballar sobre els drets socioambientals de les persones.

A més, es va decidir la conformació d'un nou grup de treball que se sumarà als dos existents (empreses i drets humans, i seguretat privada), que s'ocuparà dels drets de les persones indígenes i afrodescendents en la ruralitat.

En el marc de la 24a assemblea anual de la FIO, també es va aprovar la signatura d'un conveni de cooperació i assistència recíproca amb Taiwan.

L'assemblea de l'organització també va decidir la creació d'un grup de treball conformat pels titulars de les organitzacions de drets humans, que abordarà la temàtica dels atacs que pateixen les defensories a la regió.

stats