Societat 23/09/2019

Vilarrubla entrega els premis del concurs de redacció ‘Imagineu l’europeu(ea) del futur’

Les guardonades han estat tres alumens del Lycée Comte de Foix que aniran de viatge a Estrasburg amb altres joves de setze països

A. S.
2 min
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant el discurs previ a l'entrega dels premis. / A. S.

Andorra la VellaLa ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha entregat aquest dilluns els premis del concurs de redacció ‘Imagineu l’europeu(ea) del futur’. Aquest concurs es va proposar des del ministeri als tres sistemes educatius d’Andorra amb motiu del 70è aniversari del Consell d’Europa, del qual Andorra en forma part des del 1994, i amb l’objectiu de què els joves expressessin com veien el futur ciutadà d’Europa. Vilarrubla ha declarat el compromís “de respectar i promoure la convenció europea dels drets humans”. En l’acte ha participat també el director del departament de Sistemes Educatius i Relacions Institucionals, Marc Jover.

Les premiades del certamen han estat Manon Desert, Chiara Briantais i Amèlia Drogue, totes tres alumnes de la classe Première L del Lycée Comte de Foix, que han presentat un treball conjunt titulat ‘Chère Roxanne’. Aquest concurs estava obert als alumnes d'entre 14 i 18 anys, i en total es van presentar una setantena de treballs que es podien concórrer de forma individual o amb grups de fins a tres persones.

Les tres guardonades han expressat la seva alegria i també la recompensa que suposa rebre el premi, un viatge a Estrasburg al mes d’octubre, on rebran un diploma durant la cerimònia de celebració del 70è aniversari del Consell Europa i podran conviure amb joves dels setze països participants. A més, visitaran el Parlament Europeu i el Tribunal dels Drets Humans, que “són institucions cabdals per entendre l’Europa actual i per projectar-nos cap al futur”, ha comentat Vilarrubla. A banda, l’escrit es publicarà a la pàgina web del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i a la del Consell d’Europa.

Finalment, durant l’acte de lliurament, la ministra ha destacat que l’educació és un dels pilars de la societat. “L’educació no és només un dret fonamental de les persones, és un instrument necessari pel correcte desenvolupament de les societats”, ha conclòs Vilarrubla.

stats