Societat 22/12/2018

Vint docents es queden sense la plaça guanyada en un concurs

El Constitucional anul·la definitivament el procediment per consolidar els eventuals

J. R. Baiges
1 min
Assemblea del Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP). / INSTAGRAM SEP

Andorra la VellaEs temia aquest final i ha acabat passant. El Tribunal Constitucional s’ha pronunciat definitivament sobre el concurs del 2016 per consolidar uns mestres eventuals i ha anul·lat el concurs, el que en la pràctica es tradueix en que aquests professors perden la feina que legítimament havien guanyat en un concurs públic.

La sentència no suposa cap sorpresa i era més o menys esperada. El que ve a dir l’alt tribunal és que els professors, en aquest cas el SEP, no ha acreditat cap vulneració legal ni han justificat perquè no han actuat abans.

En altres paraules el TC considera que en el recurs d’empara no s’aporta res de nou que permeti un canvi de parer i que per tant s’ha d’acordar l’anul·lació d’aquell concurs perquè no hi ha cap element nou que permeti un canvi i, a més, reitera que els afectats no van presentar l’incident de nul·litat d’actuacions, ni quan van tenir informació de la sentència de la Sala Administrativa, ni amb posterioritat, però dins del temps establert per la llei».

Tot un problema el que té sobre la taula el ministeri d’Educació, perquè aquests professionals perden la feina per una incompetència en la constitució de la mesa que havia de decidir els seleccionats.

Tot va arrencar pel recurs d’un mestre pel procés administratiu que es va seguir i que per al Govern va ser un error de forma. L’alt tribunal considera, com ja ho va fer el Superior, que l’edicte no es va fer adequadament i que, per tant, s’ha de repetir, el que implica que els vint professors que van guanyar la plaça la perdin.

stats