Societat 13/04/2019

Una vintena de joves recullen més de 215 quilos de deixalles al berenador de la Comella

El moviment 'Fridays For Future' continua endavant per exigir als dirigents polítics majors mesures a favor del medi ambient

M. P.
2 min
Membres del moviment 'Fridays For Future' netejant el berenador de la Comella. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaEl moviment internacional 'Fridays For Future' continua donant passes endavant a Andorra i, aquest dissabte, fins a una vintena de joves s'han aplegat al berenador de la Comella per deixar aquest espai lliure de residus. Nerea Mourelo, estudiant del Lycée Comte de Foix i membre de l'organització del moviment al Principat, ha confirmat que l'objectiu d'aquesta tasca és "passar el comunicat al Govern i el comú d'Andorra la Vella perquè s'obrin una mica més als joves i no es fixin només amb el centre de la parròquia, sinó que sent un país de muntanya com el que som, també se centrin una mica" en la naturalesa, ja que "també és una part ben important" del Principat. Els joves, que han estat duent a terme aquestes tasques de neteja des de les 14.30 fins a les 17.30 hores, han recollit fins a 215,5 quilos de deixalles de tota mena.

Entre les més destacades es troba el ferro, que ha superat els 52 quilos, seguit del plàstic (28,5 quilos), el vidre (21,5 quilos), la fusta (8 quilos) o el paper i el cartró (9 quilos). A més, han recollit 49 quilos de brossa i s'han trobat amb objectes tan sobtats com una roda i un para-xocs de cotxe, un paraigua i fins a tres litres d'oli brut. El que es busca amb aquests resultats, per tant, és conscienciar els màxims dirigents del país per tal que, a través dels seus mecanismes, transmetin aquest missatge a la ciutadania i tothom vetlli pel respecte cap al medi ambient i la naturalesa.

D'altra banda, el procediment per dur a terme aquesta tasca ha estat senzill. En primer lloc, els joves han introduït en bosses de brossa, facilitades pel comú, totes aquelles deixalles que s'han anat trobant, tant pel berenador com pels seus voltants. Una vegada ho han recollit tot, s'han disposat a classificar tots els residus per, posteriorment, pesar-los i reciclar-los correctament. Amb aquesta iniciativa, "el que volem és que continuï d'alguna manera" i que la resposta del comú i el Govern "sigui que es moguin a fer les coses i que donin a entendre a la població andorrana que cal cuidar més el medi ambient", ha ressaltat Mourelo.

Tanmateix, aquesta ha estat la primera iniciativa a escala nacional que els joves del 'Friday For Future' han fet després de la concentració a la plaça del Consell General el passat 22 de març. Tot i això, "al Lycée hem ficat una caixa perquè van treure el cubell de reciclatge i fem servir molt plàstic" i, per tant, "ho vam fer perquè es recicli o perquè l'escola elimini els plàstics". Quant a pròximes actuacions, els onze organitzadors del moviment a Andorra s'estan plantejant fer una altra concentració el pròxim 24 de maig, amb motiu de la convocatòria d'una vaga internacional a la qual s'afegiran. A més, "farem més recollides de deixalles a altres parts d'Andorra", ha finalitzat.

stats