Societat 12/11/2017

Molts visitants, però poques vendes

Unes 43.000 persones han passat per la sisena mostra de productes agrícoles i artesans a l'illa Carlemany, encara que no han satisfet els desitjos dels productors

ARA Andorra
2 min
Una noia fotografiant la cervesa artesana exposada a la mostra de productors agrícoles i artesans. / L. M.

Escaldes-EngordanyLa gran afluència de visitants al centre comercial illa Carlemany durant aquest cap de setmana, unes 43.000 persones, no s'ha traduït en un augment de vendes pels productors que han participat a la sisena mostra de productes agrícoles i artesans d'Andorra. Per això, de cara a properes edicions, des del departament d'Agricultura es proposen fer un pas endavant, per tal d'aconseguir millorar les vendes i els beneficis dels productors.

Precisament, des del punt de vista dels productors que han estat exposats durant aquests tres dies (de divendres a la tarda fins diumenge al migdia), en conjunt fan una valoració positiva, encara que han comentat que les vendes no han estat les desitjades. Malgrat tot, es mostren agraïts de poder ensenyar i vendre els seus productes en un centre comercial amb tanta afluència de públic. Pels petits productors és important donar-se a conèixer i "si aquest cap de setmana hi ha quatre persones més que ens coneixen, ja estem contents", han dit.

Des d'illa Carlemany, el seu gerent, Jorge Fonseca, també s'ha mostrat partidari de continuar amb aquesta mostra l'any vinent i ha assenyalat que s'hauria d'ampliar el nombre de productors que exposen. "Ara tenim melmelades, productes cosmètics, carn i cervesa; però jo crec que amb els bons formatges que hi ha al país i altres productes, també s'haurien d'ensenyar", ha apuntat Fonseca.

Aquest diumenge, a més, ha finalitzat l'Andorra Shopping Festival, que per primer cop en onze anys no ha coincidit amb cap pont (ni el de Tots Sants ni el de l'11 de novembre a França). El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, s'ha mostrat prudent a l'hora de fer una valoració i ha dit que s'esperaran a final de mes, ja que ara venen dues activitats comercials més: la cinquena Trobada Internacional de Microproductors de Vi a Andorra i el Black Friday.

stats