Societat 15/04/2020

Les visites a l’ARA Andorra es tripliquen durant el confinament

El nombre de pàgines vistes supera les 900.000; quatre de cada deu lectors es connecten des de fora del Principat

Ara Andorra
1 min
Capçalera de l'ARA Andorra.

Andorra la VellaEl confinament ha fet pujar el consum d’informació i tots els mitjans nacionals i internacionals amb versió digital han experimentat un augment de visites. Des de l’inici del confinament i fins aquest dimarts a mitjanit, segons les dades registrades per Google Analitycs, l’ARA Andorra n’havia registrat 599.233, un increment del 236% respecte als trenta dies anteriors. Els usuaris comptabilitzats durant el mateix període han incrementat un 187%, fins als 221.471. En conjunt s’han visualitzat un total de 946.058 pàgines.

Per països, el 59% de visitants provenen d’Andorra, un 35,5% d’Espanya i un 1.4% de França. El 4% restant de visites procedeixen, per aquest ordre i dins els deu primers, dels Estats Units, Portugal, l'Argentina, el Regne Unit, Suïssa i Itàlia.

El creixement del consum de dades i les connexions a la xarxa ha estat generalitzat des de l’inici del confinament. A tall d’exemple, només durant la primera setmana de restriccions Andorra Telecom va registrar un augment del 700% en el tràfic a internet respecte al mateix període anterior, increment atribuïble al major consum d’oci, d’informació i al teletreball pel confinament. El consum total durant aquells dies va ser de 5,8 milions de GB.

stats