Societat 07/11/2018

Vives dona ànims als docents per continuar la tasca educativa dels infants

El copríncep episcopal ha visitat el col·legi espanyol María Moliner i l'escola andorrana de Primera Ensenyança d'Escaldes-Engordany

Ana
2 min
L'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, respon a les preguntes dels alumnes de sisè de primària del col·legi espanyol María Moliner. / T. N. (ANA)

Escaldes-EngordanyDesprés d'una setmana de visites pastorals a diferents institucions d'Escaldes-Engordany, el copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, ha visitat el col·legi espanyol María Moliner i l'escola andorrana de Primera Ensenyança de la parròquia. Dues institucions que segueixen línies educatives diferents per als infants de primària però que comparteixen un mateix edifici. El sistema educatiu espanyol ensenya a 250 alumnes, mentre que l'escola andorrana té 650 infants escrits.

"Ànims, val la pena", ha dit a una part del claustre abans de pujar a les classes. Vives ha volgut recalcar que, encara que no sempre es valori la feina dels docents, el seu treball és important a l'hora d'educar als infants que passen per les escoles. A la visita l'ha acompanyat l'ambaixador espanyol, Àngel Ros, que per primera vegada visitava un centre educatiu amb el copríncep.

Vives ha recordat durant la visita que ell també va ser mestre en una escola del barri del Poblenou, a Barcelona, impartint classes de català, religió i filosofia. "Si perdés la feina", ha explicat davant d'una representació del claustre, "em dones un tercer o un quart i jo soc feliç". Una alternativa per a ell, que "aquests dies que em mouen tant la cadira", fent referència a temes polèmics, com la possibilitat de legalitzar l'avortament al país.

El copríncep ha pogut parlar amb alumnes de sisè de primària, que li han preguntat sobre el seu càrrec. Per exemple, ha explicat als infants que va ser nomenat arquebisbe pel papa Benet XVI fa divuit anys o que va decidir ser mossèn perquè va veure que la seva vocació era ajudar als altres.

Per la seva part, Ros ha afirmat que “és destacable que l’arquebisbe doni una importància gran a l’educació”, incorporant els centres educatius en la visita pastoral a la parròquia escaldenca. Aquest dijous Vives visitarà l’escola maternal francesa i, el pròxim dimarts, serà el torn del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior i de l’escola Sagrada Família, on farà classe als alumnes del segon curs de catequesi.

stats