Societat 01/11/2019

Vives creu que la situació de l'habitatge i les pensions són problemes seriosos

El copríncep episcopal ha fet una crida a la cooperació i a l'ajuda entre tots durant la visita pastoral a Canillo

A.s.
2 min
Joan-Enric Vives durant la visita el cementiri de l'església de Sant Serni. / A.S.

CanilloJoan-Enric Vives considera que la situació de l'habitatge i les pensions són problemes seriosos, els quals creu que tot el país n'és sensible. Durant la visita pastoral, aquest any, a Canillo, el copríncep episcopal ha declarat que entre tots s'ha d'ajudar per resoldre aquesta problemàtica i no deixar-ho tot per les autoritats. Ha fet una crida a la solidaritat que s'ha viscut sempre a Andorra i que "s'ha de traduir avui dia per posar remei en algunes qüestions".

Pel que fa al tema de l'habitatge, ha declarat que és "molt complex perquè els habitatges no es creen d'un dia per l'altre" i moltes vegades "hi ha el perill d'especular". En aquest sentit, el copríncep creu que la legislació ho ha de preveure i està segur "que el Consell General i el Govern en són sensibles". Així, ho ha manifestat Vives després de conèixer els resultats de l'enquesta de condicions de vida, segons la qual el 13% de la població es troba en situació de risc de pobresa. Una altra de les problemàtiques és la qüestió de les pensions. "La gent ha tingut unes pensions precàries pel nivell de vida que tenim a Andorra". Així i tot, ha manifestat que "hi ha un nivell de benestar molt alt" i que aquestes dades avisen de què hi pot haver bosses i grups socials desafavorits.

Vives ha iniciat aquest divendres dia 1 la visita pastoral amb misses a Soldeu, al santuari de la Mare de Déu de Meritxell i a l'església de San Serni de Canillo, on a les 16 hores ha realitzat un rosari pels difunts que ha continuat amb visites als cementiris i amb una castanyada popular. "El sentit de la visita és trobar-se amb la parròquia i veure com està" ha manifestat Vives, qui ha assegurat que és un dia molt intens. També ha parlat sobre la mort i la festivitat de Tots Sants, qui ha declarat que creu que està tenint un canvi cultural perquè "s'està estenent una cultura d'indiferència".

Aquesta visita pastoral continua al llarg de la setmana amb la benedicció de la plataforma de Soldeu el dimarts dia 5 de novembre i amb una visita l'escola francesa i andorrana el dimecres dia 6, mateix dia que realitzarà un dinar amb els avis de la parròquia. A més, el dijous dia 7 assistirà al consell de comú de Canillo i el diumenge dia 10 es trobarà amb els monitors i nens de la casa de colònies d'AINA en una festa de tardor.

stats