Societat 11/06/2019

El Voluntariat per la llengua tanca una temporada rècord amb un concert de Josep Bordes

Enguany s’han batut xifres: 45 parelles de nova creació i 21 parelles d’edicions anteriors que repeteixen l’experiència

Agència Ana
2 min
L'edifici on es troba el Servei de Política Lingüística. / ARXIU

Andorra la VellaEl Servei de Política Lingüística organitza una festa aquest dijous per agrair la implicació en la difusió i l’aprenentatge del català a les parelles lingüístiques que hi participen. Enguany s’han batut xifres rècord: 45 parelles de nova creació i 21 parelles d’edicions anteriors que repeteixen l’experiència; prop de 135 persones que promouen activament la nostra llengua.

La celebració començarà a les vuit del vespre a La Fada Ignorant. Hi haurà un sopar pica-pica amb copa de cava i es lliuraran els diplomes de participació a les parelles d’aquesta temporada. Enguany, Josep Bordes, el cantant del grup Pepet i Marieta, serà l’encarregat d’amenitzar la festa amb un concert obert al públic general que començarà cap a les nou del vespre.

Al llarg d’aquesta temporada, el Servei de Política Lingüística ha organitzat diverses activitats culturals gratuïtes per als voluntaris i aprenents, com ara una ruta literària pel Centre Històric d’Andorra la Vella (a càrrec de la Biblioteca Nacional) i visites guiades a diverses exposicions del país: 'Femina feminae', del Museu Carmen Thyssen; 'Camins per al progrés', del Museu de l’Electricitat de FEDA o 'Ramon Casas. Mestre de la modernitat', de l’ArtalRoc. Els voluntaris i aprenents també han gaudit, com cada any, d’invitacions dobles per veure cinema en català i per assistir a concerts de la Temporada 2019 de l’Auditori Nacional, d’un passaport per visitar de manera gratuïta tots els museus nacionals i de l’oportunitat de recitar poemes el Dia de la poesia, que es va celebrar a Encamp al març.

L’objectiu d’aquestes iniciatives és promoure el consum cultural en català i integrar els participants del programa en una xarxa activa que té el català com a eix vertebrador i integrador. La temporada 2018-2019 s’acaba un any més amb èxit i el servei ja escalfa motors per al setembre vinent.

stats