Societat 18/12/2017

Vuelta a Espanya i Cirque du Soleil, confirmat per al 2018

Camp destaca que en els darrers dotze mesos el volum de visitants ha crescut un 3,5%

Ana
3 min
El ministre de Turisme, Francesc Camp, a la dreta, parla amb els mitjans de comunicació en el tradicional esmorzar del Govern amb la premsa. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre de Turisme, Francesc Camp, ha confirmat aquest dilluns la programació a l’agenda del 2018 de dos plats forts. Es tracta de la Vuelta Ciclista a Espanya i del Cirque du Soleil. Així la prova ciclista viurà dues etapes a Andorra, una de les quals, tal com ha remarcat Camp, “espectacular”, d’alta muntanya i que “agradarà molt al públic”. Pel que fa al Cirque du Soleil, s’ha tancat un acord per als dos pròxims anys i el titular de Turisme ha avançat un “canvi de format”. L’espectacle es farà, si més no al 2018, encara a l’aparcament del Parc Central. Camp també ha destacat les xifres de visitants assolides els darrers dotze mesos, que registren xifres positives.

Així, el titular de Turisme ha remarcat, en el tradicional esmorzar de Nadal amb la premsa del Govern, l’aposta que ha fet el Govern en els darrers anys per incidir en una estratègia lligada a esdeveniments i ha anunciat que per al 2018 es presenta una “important cartera” en aquest sentit. Així, ha confirmat la Vuelta i el Cirque du Soleil, i ha afegit que els detalls d’aquests dos esdeveniments s’aniran concretant properament. Per exemple, dimecres es presentaran les grans línies de l’espectacle de la companyia canadenca del qual el ministre ja ha avançat que es tractarà d’un “punt d’inflexió” pel canvi de format, si bé seguiran havent entrades de pagament i gratuïtes. Quant a la Vuelta, no ha volgut revelar més aspectes ja que es presentarà el 13 de gener de manera oficial.

Camp ha volgut posar de manifest el fet que entre el desembre del 2016 i el novembre d’aquest 2017 el volum de turistes ha augmentat un 8,2%, el d’excursionistes un 0,9% i el de visitants, de manera global, un 3,5%. El titular de Turisme ha emfasitzat el fet que pel que fa als turistes és el cinquè any consecutiu de creixement i és el segon any d’increment important després del 2015, quan l’augment va ser del 10%. De fet, ha destacat aquestes dades positives després d’anys en què han estat negatives. A més, ha remarcat que des del 2007 és el primer any que se superen els vuit milions de visitants, concretament han estat 8.239.837.

Pla comercial

Camp ha reconegut que on costa més incrementar les xifres és en els excursionistes i ha remarcat que de cara a l’any que ve hi ha, precisament, moltes accions previstes en el marc del pla comercial. En aquest sentit, ha posat en relleu la feina que han dut a terme les diferents comissions creades com per exemple que s’hagin reduït els terminis de les rebaixes. De cara al 2018 ha concretat que un pas important serà la creació d’un ens únic entre els comerciants de les avingudes Carlemany i Meritxell i l’embelliment que duran a terme els comuns d’aquests carrers. El pla comercial, ha conclòs, “no dona grans titulars” però inclou moltes petites mesures.

Altre aspecte per al 2018 que el titular de Turisme ha volgut subratllar és el desplegament reglamentari lligat a la llei de l’allotjament turístic. Així, ha concretat que serà l’any en què “la inspecció, el control i el seguiment” d’aquests allotjaments es posarà en pràctica.

Quant al cas concret del Pas de la Casa, ha manifestat que caldrà veure la implicació dels diferents operadors turístics per evitar aldarulls, ja que són molts i no sempre és fàcil contactar-los o treballar amb tots i espera que en alguns casos ja hi hagi reforç de persones que acompanyen els grups. En el cas concret de la potenciació d’aquest nucli, ha valorat que passa per “grans elements de millora”: els accessos i l’embelliment, aspectes sobre els quals ja s’està treballant; que es facin activitats tot l’any, la qual cosa depèn especialment de Saetde i, quant a la part comercial i la possibilitat que acabi esdevenint un ‘outlet’ tal com es proposava, ha manifestat que el Pas de la Casa “serà el que els comerciants vulguin” i creu que el concepte comercial s’ha de fer evolucionar.

stats