Societat 10/04/2020

WhatsApp limita els reenviaments per evitar la propagació de 'fake news'

L’aplicació només permet compartir continguts a un sol destinatari o grup, mentre que fins ara se’n podien enviar alhora a fins a 20 receptors diferents

Ara Andorra
1 min
Whatsapp reconeix que ha patit un ciberatac.

Andorra la VellaL'emergència sanitària que es viu a tot el món ha fet que una de les aplicacions de missatgeria més utilitzades internacionalment hagi decidit restringir els reenviaments de continguts a un únic receptor cada vegada que fem reenviar, amb l'objectiu d'aturar la propagació de missatges amb informació falsa.

Tot i que la companyia propietària de WhatsApp és conscient que no sempre es reenvien continguts falsos, la mesura s'ha tirat endavant igualment per evitar missatges que afegeixen confusió, alarma i desinformació respecte a la Covid-19.

Fa uns mesos WhatsApp ja va prendre una mesura similar limitant els reenviaments a 20, amb l'objectiu d'evitar cadenes massives. També llavors va introduir als missatges una doble fletxa indicativa de què aquell contingut havia estat reenviat i que per tant no tenia el seu origen al voltant de l'usuari que el compartia. L'objectiu d'aquesta mesura és recordar i avisar en cada reenviament que es pot tractar d'un missatge poc fiable o fals.

stats