Societat 20/05/2019

Xifra històrica de 565 donacions

Els organitzadors destaquen, a més, "la sensibilització i la implicació dels col·lectius més joves"

Agència Ana
2 min
Donants prenent part a la marató que es va celebrar divendres. / CREU ROJA ANDORRANA

Andorra la VellaLa Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang i de Teixits de Catalunya ja havia anunciat que la cinquena edició de la Marató de donants de sang havia fet rècord, amb més de 500 donacions, superant d'aquesta manera també el nombre de l’any anterior, 424. Aquest dilluns s'han facilitat les dades exactes i se'n desprèn una xifra històrica de 565 donacions, de les quals 502 van ser efectives i 63 censades com a oferiment.

El Banc de Sang i de Teixits de Catalunya es mostra "molt satisfet per aquest resultat històric, que mai s’havia assolit en una campanya de donacions al Principat". El responsable de l’àrea de promoció de la donació, Albert Bobet, celebra aquest resultat i recorda que "la marató és la campanya que sempre té més afluència, ja que la franja horària per poder donar és més àmplia, i es concentra en un punt cèntric, però mai s’havia arribat als cinc-cents donants".

Enguany, destaca la igualtat entre els donants dels grups A i O positius amb 182 per cada grup sanguini. També cal destacar l’entrada d’un 25,66% de nous donants, 145, tot i que la majoria segueixen sent donants habituals. Finalment, el creixement de donants que tenen entre 18 i 24 anys (aquest any n’hi ha hagut 59 mentre que l’any passat eren 46), i entre 25 i 34 anys (115 donants front els 89 de l'any passat), reflecteix "la sensibilització i la implicació dels col·lectius més joves", i és "engrescador per al futur", tal com assenyalen els organitzadors.

"La població ha respost molt bé, l’afluència ha estat bona sobretot per la tarda, tot i que hem notat un increment de donacions al matí. Aquestes més de 500 donacions són molt importants i han marcat un nou objectiu, cada donació de sang permet salvar tres vides; tot i això esperem que segueixin creixent en totes les campanyes que realitzem, ja que mai és suficient", han valorat des de la Creu Roja Andorrana. L’organització agraeix la col·laboració de tots els patrocinadors tant institucionals com privats que han permès que la jornada fos un èxit, així com "la contribució imprescindible de tots els voluntaris i per descomptat dels donants, sense els quals l’esdeveniment no tindria raó de ser". L’esdeveniment, en què s’hi van organitzar diferents activitats d’entreteniment i d’oci, va comptar amb la col·laboració del Govern, del SAAS, del comú d’Andorra la Vella, del Centre Comercial Andorrà i de diferents associacions i empreses privades.

Les properes campanyes tindran lloc al Prat del Roure els dies 17 i 18 de setembre i el 26 i el 27 de novembre a la sala d’actes de MoraBanc. La primera campanya de donació del 2020 és la que s’organitzarà amb les escoles andorranes de segona ensenyança, el 16 de gener 2020.

stats