Societat 01/02/2019

Zardoya Otis adquireix la seva filial a Andorra per 4,3 milions

Considera l'operació una "bona oportunitat" per incrementar la seva presència internacional

Ara Andorra
1 min
Un vehicle elèctric d'Otis Zardoya aparcat davant la seu de la companyia a Madrid. / OTIS

Andorra la VellaZardoya Otis va registrar un benefici net consolidat de 145.700.000 d'euros en el seu exercici fiscal 2018, un 4,6% menys que l'any anterior, segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) espanyola. La xifra total de vendes consolidades de la companyia en el període de l'1 de desembre del 2017 al 30 de novembre del 2018 va pujar a 784.400.000 d'euros, un 0,8% més.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) de Zardoya Otis a tancament de l'exercici es va situar en els 208.700.000 d'euros, xifra un 5,5% inferior a l'obtinguda l'any anterior. El grup va indicar que en la segona meitat de l'exercici 2017 va començar un pla de digitalització i que les xifres del segon semestre de 2018 inclouen despeses relacionades amb aquest procés.

A més, el fabricant d'ascensors i escales mecàniques va assenyalar que l'evolució desfavorable del preu de la matèria primera ha impactat en els resultats de l'exercici. La companyia també ha comunicat l'adquisició a United Technologies Holdings, el seu accionista majoritari, de les participacions representatives del 100% d'Otis Andorra per 4,3 milions d'euros, amb efectes el 27 de desembre passat.

El consell d'administració de Zardoya Otis ja va acordar al juliol de l'any passat aprovar aquesta adquisició amb l'abstenció dels consellers nomenats a petició de United Technologies, que es van absentar a la reunió.

Otis Andorra és una societat domiciliada a Andorra i dedicada principalment al manteniment d'ascensors al país, amb uns ingressos el 2017 d'aproximadament 1,4 milions d'euros i dotze empleats.

A petició del consell, un assessor independent va realitzar amb caràcter previ a l'adquisició una valoració de la seva filial i va confirmar que el preu acordat es troba dins del rang estimat, considerant, a més, una "bona oportunitat" per incrementar la seva presència internacional.

stats